Forrás: Híradó

Tucatnyi levegőbe lövöldöző palesztin fegyveres foglalta el szerdán Ahmed Korei palesztin kormányfő nyaralóját azt követelve, hogy kapjanak munkát a biztonsági szolgálatokban

A miniszterelnök nem tartózkodott a Jordán folyó nyugati partján fekvő Jerikóban lévő épületben. A fegyveresek erőszakkal félrelökték a nyaraló őreit, betaszították a bejárati ajtót és behatoltak. Senki sem sérült meg, anyagi kár sem keletkezett, a harcosok csaknem egy óráig maradtak, majd a biztonsági tisztek közbeavatkozásának eredményeként távoztak.

A ciszjordániai Nábluszban tartózkodó Ahmed Korei kijelentette: a fegyveresek megsértették a törvényt, és eljárnak az ügyben. Egyben felhívta a biztonsági szolgálatokat, hogy vessenek véget annak a káosznak, amelyet helyi fegyveresek teremtenek a palesztin területeken.

A palesztin biztonsági erők meggyengültek abban a harcban, amikor az izraeli erők főhadiszállásaikat támadták. Izrael azzal vádolta meg a palesztin biztonsági szerveket, hogy nem lépnek fel kellő eréllyel a palesztin szervezetek fegyveres aktivistái ellen.

Ahmed Korei miniszterelnök kedden kormánya működésének felfüggesztését helyezte kilátásba, ha a belbiztonsági erők nem tudják megfékezni a fegyveres csoportokat.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.