Forrás: Múlt-Kor

www.mult-kor.hu

Holokauszt oktatási csomagot kaptak a középiskolák

2005. június 15.

Holokauszt oktatási csomagot juttatott el a középiskolákba a Történelemtanárok Egylete (TTE) két másik szervezettel közösen.

A holokauszttal, annak tanulságaival, következményeivel foglalkozni erkölcsi-pedagógiai értelemben az iskolák, pedagógusok és diákok elmélyülést igénylő feladata. Ez az oktatási csomag abban szeretné segíteni a pedagógusokat, hogy ezt a feladatot magas szakmai színvonalon valósíthassák meg; az ismeretek bővítésén túl – morális tartalmakat is közvetítve -, gondolkodásra ösztönözzék diákjaikat.

Az oktatási csomag részei:

1. Hosszú Gyula: Utak a holokauszthoz, történetek a holokausztról. (Pedellus Kiadó, 2002.)

2. Szász János: A Holokauszt szemei. DVD. (Történelemtanárok Egylete, 2005.)

3. Megközelítések… Tanári kézikönyv a holokauszt témakörének feldolgozásához. (Történelemtanárok Egylete, 2005.)

Az oktatási csomag a Hannah Arendt Egyesület, a Shoah Túlélői Vizuális Történelem Alapítvány és a Történelemtanárok Egylete összefogásával készült. Az Oktatási Minisztérium és a Task Force for International Cooperation támogatásának köszönhetően jut el a magyarországi középiskolákba.

A hiteles, tényszerű oktatási anyagok (források, tankönyvi szövegek, a filmművészi alkotás), valamint a korszerű tanítási módszerek jól szolgálhatják a holokauszt tanításának eredményességét, hatékonyságát, segíthetik a pedagógusok munkáját. Az oktatási csomag egyaránt használható a tanórán s a tanórán kívül (egyéni- és csoportmunkában). Megkerülhetetlen ez a kérdés az osztályfőnöki-, irodalom-, mozgókép- és médiaismeret-, emberismeret-etika-, filozófia-, társadalomismeret- valamint történelemórán egyaránt. Használata jelentős segítséget adhat a holokauszt emléknapra való felkészüléshez is.

Az oktatási csomag részét képező Tanári kézikönyv, illetve annak interaktív linkgyűjteménye és interneten is visszaküldhető kérdőíve megtalálható a http://holokauszt.tte.hu oldalon, a Történelemtanárok Egylete portáljának (http://www.tte.hu) aloldalán.

www.mult-kor.hu?article=10058

Minden jog fenntartva

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51