Forrás: Híradó

Egy izraeli kutató szerint Jézus nem a hatalmas vérveszteségben halt meg a kereszten, hanem egy olyan betegségben, mely általában a hosszú ideig a levegőben utazókat érinti

Benjamin Brenner professzor szerint Jézus haldoklását – mely a hit szerint 3-6 órával keresztre feszítése után kezdődött – egy vérrög okozta, mely elérte a tüdejét.

Az ilyen tüdőembólia – mely azonnali halálhoz vezet – a mozdulatlanságra, számos traumára és a dehidrációra vezethető vissza Krisztus esetében – mondja Brenner, a haifai Rambam Egészségügyi Központ kutatója.

Brenner szerint az elmélet tökéletesen magyarázható Krisztus állapotával, és nagy valószínűséggel ez lehetett halálának oka. A kutató tanulmányát vallásos és orvosi alapokra helyezte. 1986-ban már született egy olyan tanulmány, mely arra a következtetésre jutott, hogy a kereszthalált halt Jézus valójában embólia áldozata lett.

Brenner szerint a véralvadás terén jelentős lépéseket sikerült tenni az elmúlt 2 évtizedben. A jelenlegi orvosi kutatások kiderítették, hogy a rögképződés a mozdulatlan utasok között a leggyakoribb, akik a hosszú repülőutak alatt könnyen kapnak mélyvénás-trombózist, melynek során végzetes vérrögök alakulnak ki, általában a láb alsó részén.

Brenner szerint a keresztre feszítés előtt megkorbácsolták Krisztust, ám ez a vérveszteség nem ölhette meg őt. A kutató szerint ráadásul a trombofília, melynek során vérrögök alakulnak ki, igen elterjedt betegség volt a galileaiak között.

Wired News

Comments are closed.