Forrás: Híradó

A cég mindössze 42 ezer dollárt, ám rövid időn belül 28 százalékkal növelte forgalmát

Egyszerű, ám annál zseniálisabb üzleti fogással jelentős forgalomnövekedést ért el egy izraeli élelmiszer-üzletlánc, amely a pénztárnál amerikai dollárral honorálja a vásárlást.

A cég mindössze 42 ezer dollárt, azaz 8,5 millió forintnak megfelelő összeget költött, ám annál nagyobb nyereséget ért el, mivel rövid időn belül 28 százalékkal növelte forgalmát – olvasható a JNews című orosz nyelvű hírportálon.

Az újítás lényege, hogy a vásárló, amennyiben vett valamit az üzletben, fizetéskor a pénztárostól egy egydolláros bankjegyet kap kézhez. A vásárolt áru mennyiségével egyenes arányban nő a visszatérítés összege, s ha valaki 350 sékelt (16 ezer forintot) hagy a pénztárnál, húsz dollárt (4000 forintot), vagyis a befizetett összeg negyedét kapja vissza.

Az akció a hagyományos leértékeléseket helyettesíti, mégpedig igen nagy sikerrel, hiszen az amerikai dollárban „foganatosított” visszatérítés minden szónál ékesebben bizonyítja a vásárló számára, hogy mennyire előnyös üzletet is kötött az üzletlánccal.

hirado.hu/MTI

Kapcsolódó

Comments are closed.