Forrás: MNO

Hazánkba látogatott az izraeli parlament (Kneszet) elnöke, Reuven Riubin. A találkozót követően Reuven elnök elmondta: Szili Katalin tiszteletére 18 fát ültettek Jeruzsálem erdejében, a Jad-Vasem múzeum mellett. Az új kertet „a demokrácia védelmezőjéről”, Szili Katalinról nevezték el.

Szili Katalin meghívására hazánkba látogatott az izraeli parlament (Kneszet) elnöke, Reuven Riubin. A találkozót követően Reuven elnök elmondta, Szili Katalin tiszteletére 18 fát ültettek Jeruzsálem erdejében, a Jad-Vasem múzeum mellett. Ezt az új kertet „a demokrácia védelmezőjéről”, Szili Katalinról nevezték el. Míg Magyarországon a fák pusztán a természet részei, Izraelben a fa a megerősödés, a megújulás, a sivatag megszüntetését jelenti – mondta a Kneszet elnöke.

Szili Katalin izraeli kollégájával áttekintette a kétoldalú kapcsolatokat, az EU-ban kialakult helyzetet, illetve Izrael és az Európai Unió viszonyát. A Kneszet elnöke találkozott mind a négy parlamenti párt képviselőjével, és megállapította, hogy mindegyikkel egyre jobb a kapcsolat.

Az elnök szerint példaértékű Magyarország demokráciáért folytatott küzdelme, kiemelte az 1956-os forradalmat. Az elnök úgy véli, hogy Magyarország és Izrael partnerek a demokrácia védelmében. Szólt arról is, hogy egy demokráciában a szólásszabadság nem jelenthet káoszt. Egy olyan demokráciát kell építeni, melyben az antiszemitizmus nem kaphat teret – fogalmazott Reuven elnök.

(Stop.hu)

Comments are closed.