Forrás: MNO

Egy baloldali aktivista azt állítja, hogy az Amnesty International emberi jogi szervezet vezetője és több magas rangú tisztviselője támogatta John Kerry szenátor kampányát a tavalyi elnökválasztáskor, amivel megszegték az AI szabályait – írja a Washington Times. Izraeli tisztviselők tudatták, Szíria 3 Scud rakétát tesztelt múlt pénteken, amelyről nagyon hallgatnak az amerikaiak – olvasható a New York Times-ban.

Washington Times

A Bush-adminisztrációt a Guantanamo-öbölben lévő táborban állítólagosan történt terrorista-kínzásokért kritizáló Amnesty International emberi jogi szervezet vezetőjéről kiderült, hogy a maximálisan engedélyezett összeggel, azaz 2000 dollárral támogatta John Kerry szenátor 2004-es elnökválasztási kampányát George W. Bush elnök ellen.

Egy baloldali aktivista rajta kívül számos olyan magas rangú Amnesty tisztviselőt talált kutatásai során, akik Kerry kampányát támogatták. Az aktivista szerint ezzel az Amnesty saját belső szabályait szegték meg, hiszen azok kimondják, hogy a szervezet nem vehet részt pártpolitikai tevékenységekben. A baloldali aktivista egyébként leginkább azt sérelmezi, hogy az Amnesty nem foglalkozik eleget a homoszexuálisok ellen elkövetett úgynevezett „gyűlölet-bűntényekkel.”

New York Times

Szíria 3 Scud rakétát tesztelt múlt pénteken, hozták most a média tudomására izraeli tisztviselők, akik értetlenül állnak az előtt, hogy az amerikaiak miért hallgatnak az esettel kapcsolatban. Az izraeli nemzetbiztonságiak szerint az egyik rakéta egy 185 mérföldes hatótávolságú Scud B, míg a másik kettő 435 mérföldes hatótávolságú Scud D volt, és rendeltetésük az, hogy a levegőben felrobbantott vegyi fegyvereket juttassanak célba. A rakétaprogramhoz az izraeliek állítása szerint Észak-Koreától kaptak segítséget a szíriaiak.

Comments are closed.