Forrás: Híradó

A Nagy Könyv második fordulójának végéhez közeledünk – június 11-én derül ki a TOP12 regény címe

Csütörtök éjfélig még bárki szavazhat szavazólapon kedvenc 12 regényére, a hétvégétől azonban már csak interneten, telefonon és sms-ben adhatják le voksaikat A Nagy Könyv játék második fordulójának résztvevői.

A Nagy Könyv játék második fordulójának végéhez közeledünk! Június 2-án éjfélig lehet bedobni a szavazólapokat a könyvtárakban, iskolákban, könyvesboltokban elhelyezett szavazódobozokba és a postaládákba egyaránt.

Ezután már csak a Nagy Könyv internetes oldalán, telefonon és sms-ben, a 06-81-601-301-es emelt díjas telefonszámon, a választott könyv azonosító kódjának megadásával küldhetik el voksaikat az olvasók.

Ebben a fordulóban, akár tizenkét regényre is szavazhatunk, tekintet nélkül arra, hogy azok magyar vagy külföldi szerzők művei-e. Természetesen megtehetjük azt is, hogy ennél kevesebb, vagy csak egy regényt választunk ki, de nem lehet tizenkét voksot leadni egy műre a szavazólapokon. A második forduló június 11-én zárul, akkor derül ki a TOP12 regény címe.

A világ figyel minket

A Nagy Könyv honlapjának az indulás óta több mint 500 ezer látogatója volt, akiknek több mint 80 százaléka hazai felhasználó, de román, szlovák, német, horvát, osztrák, olasz, cseh, svéd, francia, angol, belga, svájci, finn, ukrán, holland, kanadai, észak-amerikai, izraeli, ausztráliai, portugál, dán, lengyel és orosz területről is érdeklődtek a program iránt.

A második fordulóban eddig csaknem 33 ezren szavaztak interneten, ebből 20 ezer fő az új szavazó. Ezen számok azonban azt is mutatják, hogy az első fordulóban szavazók közül még igen sokan nem adták le a voksukat. Tizenegy napig még mindenki szavazhat, s ahogy az első fordulóban, úgy most is értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Ebben a fordulóban interneten eddig összesen 301 504 szavazat érkezett, egy szavazó átlagosan 9 szavazatot adott le. A program indulása óta 1200 olvasókör alakult az országban.

A Nagy Könyv az Ünnepi Könyvhét rendezvényein is találkozhatnak

Néhány könyvkiadó és könyvesbolt az Ünnepi Könyvhét időszakára is kérte, hogy könyvsátrába kihelyezhesse a szavazódobozokat, és a hivatalos időn túl is gyűjthesse a szavazólapokat. Erre engedélyt is kaptak. Ezért azoknak, akiknek június 2-áig mégsem sikerülne szavazólapon bejelölni kedvenc 12 regényüket, június 2-a és 6-a között még lehetőségük van erre az Ünnepi Könyvhét központi helyszíneinek egyes standjainál, illetve az Óbudai Könyvhétvége helyszínén, a Főtéren.

Az idei Könyvhét időszaka alatt is számos olyan irodalmi beszélgetésen, író-olvasótalálkozón vehetnek részt az érdeklődők országszerte, amelyek a játékhoz kapcsolódnak. Ezek közül három fővárosi rendezvényt ajánlunk:

Június 2-án csütörtökön fél 2-kor, az Írók Boltja Teázójában a Nagy Könyv TOP100-ból 11 kortárs magyar művet mutatnak be. A szerzőkkel és a szerzők ajánlóival Váradi Júlia beszélget. A találkozó vendégei Esterházy Péter, Faludy György, Rácz Zsuzsa, Jókai Anna és Vámos Miklós.

Ennyire humoros nemzet lennénk?

Június 4-én szombaton fél 11-kor a Móricz Zsigmond körtér pódiumán beszélgetést rendeznek a humor és nemzeti karakter A Nagy Könyv 100-as listájának tükrében címmel.

A regény démonai

Szenvedély, hatalomvágy és istenélmény A Nagy Könyv 100-as listájának világirodalmi műveiben címmel június 6-án hétfőn 5 órakor, a Kódex Könyváruházban hallgathatnak beszélgetést. A műsorban részletek hangzanak el Bulgakov: A Mester és Margarita, Márquez: Száz év magány, Lev Tolsztoj: Háború és béke című regényéből.

hirado.hu

Comments are closed.