Forrás: Origo

Chris Martin meg van róla győződve, hogy nem következik be a második világháború, ha Hitler Bob Marley-t hallgat és közben marihuánát szív. Hogy ezt a Coldplay frontembere komolyan gondolta-e, vagy csak az új lemez beharangozásához tartozó hírverés része – csak ő tudja.

A popsztár annyira meg van győződve a zenének a hallgatóra gyakorolt hatásáról, hogy szerinte bizonyos történelmi szituációkat is képes lenne befolyásolni, ha a befolyásos személyek a megfelelő zenét hallgatnák – ismerteti Chris Martin nézeteit a Contactmusic.com.

„Valójában azon gondolkodtam, hogy bizonyos embereket megváltoztatott volna-e az, hogyha hallanak egyes dalokat” – mesélte Chris Martin. „Képes lettél volna létrehozni a náci Németországot, ha előtte három hétig megállás nélkül Bob Marley Exodus című lemezét hallgatod beszívva? Vajon akkor is olyan vonzó ötlet lenne a holokauszt?”

„Tudom, hogy banálisan hangzik, de tényleg komolyan gondolom, hiszen a zenére mindenki reagál valahogy” – fejtegette tovább a Coldplay idealista énekese. „Ezért hallgatnak dühös zenéket azok, akiknek rossz kapcsolatuk volt a szüleikkel.”

Martin az aktuálpolitizálást sem hagyta ki: „Érdekes lenne megnézni, hogy mennyiben változna a világ, ha Dick Cheney (az USA alelnöke) tényleg meghallgatta volna az OK Computert a Radiohead-től. Szerintem a világ vélhetően jobb lenne. Az a lemez egy kib…ott remekmű, az én életemet megváltoztatta, miért ne változtatná meg az övét is?”

A Coldplay új kislemeze, a Speed Of Sound egyébként a múlt héten jelent meg, és a hétközi eladási adatoknak megfelelően csak a brit lista 2. helyéig jutott, mivel a Crazy Frog Axel F című, csengőhangból lett száma megakadályozta az első brit No. 1 pozíció elérésében a zenekart.

Az X&Y címre keresztelt nagylemez majd június 6-án kerül a boltokba, és csak aránylag későn, május 30-án szivárgott ki az internetes fájlcserélőkre, bár az albumot kiadó EMI nagyon vigyázott a kiadványra, ezért a céget a késés vélhetően nem vigasztalja.

[origo]

Comments are closed.