Forrás: Magyar Rádió

A spanyol katolikus egyház felszólította híveit, hogy tiltakozzanak az egyneműek házasságát engedélyező törvény ellen, amelyet április 21-én fogadott el a madridi parlament és amelyet a Vatikán azonnal elítélt.

José Guea Escolando El Ferrol-i püspök arra bíztatta egyházmegyéje hívőit, hogy vegyenek részt a városban a család védelmében szervezendő tüntetésen. Egyben annak a kívánságának adott hangot, hogy Spanyolország-szerte hasonló tiltakozó megmozdulásokra kerüljön sor.

A spanyol püspöki konferencia arra kötelezte a hívő anyakönyvvezetőket, hogy meggyőződésükre hivatkozva tagadják meg az egyneműek polgári házasságának bejegyzését, még akkor is, ha ezzel állásukat kockáztatják.

Az ország muzulmán, zsidó és ortodox keresztény felekezeteinek vezetői ugyancsak bírálták az egyneműek házasságát engedélyező törvényt, de visszautasították a katolikus egyház ezzel kapcsolatok kezdeményezéseinek támogatását.

Spanyolországban, bár a lakosságnak csak mintegy 8 százaléka meleg, illetve leszbikus, a felmérések szerint az emberek 56 százaléka egyetért a parlament által hozott törvénnyel.

Kulcsár István

Comments are closed.