Forrás: Origo

Ahogy azt várni lehetett, szabályos ostrom alá vették Ákost a rajongók és érdeklődők, miután beköszönt a chatszobába. A legkülönfélébb kérdésekre kellett válaszolnia, és ő állta is a sarat, akár kocsmai sportokról, akár a dalszövegeiről volt szó, de nem hátrált meg a vallási vagy politikai témájú kérdések elől sem. Elmondta azt is, hogy szerinte miért hazug műsor a Megasztár, mivel jár a borlovagi cím, és még az is kiderült, hogy ősztől még a vendéglátóiparba is belekóstolhat.

Ákosnak még a kérdésekben található helyesírási hibák kijavítására is maradt energiája, így nem csoda, hogy a „roham” végére alaposan elfáradtak az ujjai.

„Sokat énekeltünk, én és a hangom”

– Üdv, fiatalok, Ákos a házban!!!

– István, a király! Ákos, a rockzenész! :-)))

– Várom a kérdéseket, feltéve, ha vannak.

– Vagy mindenki nyaral…

Hello Ákos! Azt szeretném tudni, hogy a Láss bennem mást c. dalodban „tudtam én is, és ő is tudta” ki az az ő? Terveztek az Alföldre is koncertet még az idén? Nagyon nagy zúzda volt Békéscsabán, két kilót letomboltam magamról, isteni volt, köszönöm! (sylverdevil)

– Békéscsaba nekünk is tetszett. A Láss bennem mást című dalt nem elemezném, felettes én, ördög vagy angyal, kinek mi tetszik. Asszem az Alföldre nem megyünk idén.

Ha a jövőben, tényleg inkább egy szál gitáros zenélésre vágysz, ugye azért a mostani zenésztársak is veled lesznek? (sylverdevil)

– Lesz olyan zenésztársam, aki jövőre is fellép velem, de egy új tag biztosan várható.

Az idei évre mit tervezel? (ines)

– A szakmai terveimet közzéteszem a www.akos.hu oldalon.

Valaki azt mondta nekem hogy az nem lehet „rajongó” aki még nem ment el egy koncertedre sem. Én még egyen sem voltam. Neked erről mi a véleményed? Szerintem ez hülyeség! Sok boldogságot a családodnak és neked! És még sok-sok turnét! Niki (Niksa13)

– Köszönöm a jókívánságokat, szerintem bárki lehet rajongó.

Azt szeretném megtudni, hogy az Új törvénynek lesz-e angol változata is? Kedvelem, hogy némelyik angol számodban sokkal szókimondóbb vagy! (sylverdevil)

– Az angol változatok játékosabbak talán, nem köt annyira a fegyelem, meg az is megnyugtató, hogy kevesebben értik… 🙂 Az Új törvény angol dalainak semmi esélye mostanában: turnézunk, az új dalokat piszkálgatom, lesz kotta is Karácsony táján, meg egy retro-DVD is.

Szoktad-e olvasgatni a vendégkönyvedet? Mi alapján döntesz arról, kinek a levelére válaszolsz, és kiére nem? Van olyan levél melyet nem Te válaszolsz meg? (mammma)

– Nagyon kevés e-mailre válaszolok, a levelezésre nemigen marad időm. Olyan levél nincs, amelyet nem én válaszolok meg. De sok olyan levél van, amit én sem válaszolok meg.

Amióta elkezdted kinyilvánítani milyen gondolkodású is vagy, lettek olyan rajongóid, akik ennek hatására kezdtek el érdeklődni a munkásságod iránt és esetleg vannak olyanok akik korábban nem kedveltek, de emiatt megszerettek? (BonanzAngyal)

– Biztosan van ilyen, de jómagam nem akartam „felmérni” ezeket a folyamatokat.

Milyen visszajelzéseket kaptál a X+1 kapcsán? Azért kérdezem, mert nekem nagyon nagy csalódás volt az egész! Remélem, több ilyen rossz kiadványod soha többet nem lesz! De azért nagyon szeretem a zenédet és ezek után is szeretni foglak! (Poszyka)

– Sok szép visszajelzést kaptunk, gőzöm sincs, hogy miben csalódtál, mert túlnyomórészt igen pozitív kritikát kapott mindenkitől. Most te itt szépen elmondhattad sok ember előtt, hogy neked nem jött be. Örülsz?

Hallgatva a Bonanzát és az egyre későbbi Ákost az az érzésem, mintha változott volna a hangod (pozitív irányba)… Ez annak köszönhető, hogy képezted vagy egyszerűen az idő múlása tette érettebbé? (Smorden)

– Nem képeztem a hangomat, ennek sok hátránya van, pl. hamar fárad. Ha te jobbnak hallod, akkor jó. Sokat énekeltünk, én és a hangom. Kezdünk belejönni, hetvenévesen már egész jól fog menni.

Mire vagy a legbüszkébb eddig elért eredményeid közül, és a közeljövőben mit szeretnél leginkább megvalósítani? (syzygy)

– Három legfontosabb eredményem van: Marci, Anna, Kata.

Szerinted nem lehetne-e megszólítani több embert empatikusabb, beleérzőbb módon, „Mert ha nem, akkor…” hozzáállást hanyagolva, az elveinket persze maradéktalanul megtartva? (pierre1980)

– Én nagyon egyfajta ember vagyok, így tudok megszólalni. Nem kell több rajongó nekem. Elég annyi, amennyi elfogad. Van itt beleérzés, nem is kicsi.

Minek köszönhető az, hogy mostanában több fellépést vállalsz be? Mert régen Te arról voltál híres, hogy „a közönséget kiéheztetve” ritkán de nagy koncertet adtál. (Javser)

– Azt hittük/hittem, hogy nincs több Az utolsó hangos dal turnéban, aztán idén gyakorlatilag az összes fesztivál meghívott (a Sziget kivételével, hogy pontosak legyünk). Szerintem ez se le-, se fel nem értékeli a produkciót. Tavaly „sok” koncertet adtunk, mert 17 előadásunk volt. Van banda, akiknek ennyi bulija van egy hónapban. Van, akinek ennyi haknija van egyetlen hétvégén. Minden relatív, bébi.

A zenédben érezhető valamilyen változás, ahogy múlik az idő. Az elején még hallható volt a Bonanza Banzai-tól örökölt gépiesebb hangzás, monstanra ez teljesen eltűnt. Mit gondolsz, mi a Te igazi Stílusod? (Sting)

– A jövő évi lemezen kiderül! Amit csinálok, az mind az enyém.

Miért kell mindig akkor váltani valami teljesen más irányba, mikor már minden jól megy? Anno BB, most a megszokott rockzenekar. Csere/koncertstílus váltás jövőre? Vagy ez a siker kulcsa épp? (ac3_BB)

– Másképp unalmas, azért.

Milyen érzés volt újra a régi Bonanza dalokat a Bonanzával előadni? (lakatgab)

– Vicces.

Kinek az ötlete volt hogy újra összeálljon a Bonanza Banzai? Nem terveztek Bonanza díszdobozos kiadást is ? (BonanzAngyal)

– Nem állt össze a zenekar, hanem meghívtam az egykori tagokat három dalra vendégségbe. Van különbség szerintem.

Ahhoz képest, hogy a Bonanza Banzai tagjait csak egy koncert erejéig hívtad össze, ez már a 2. koncertturné. Nem zavar, hogy a koncerteken nagyobb tapsot kap a BB, mint te? (Hydrocephalic)

– Engem az se zavarna, ha így lenne, de nincs így.

Ha a ma Ákosa visszamehetne 1988-ba, megalapítaná a Bonanza Banzait? (tibu19)

– „Naná, miazhogy! Nagyon is”

„Kerültem a rossz kompromisszumokat”

Én úgy vettem észre, hogy számodra ez a vallás dolog nem egészen azt jelenti, mint amit a könyvek írnak. Néhány interjú alapján is azt gondolom, hogy te is úgy érzed, az igazi hívőnek a saját lelkében van a saját istene, és nem attól lesz hívő, hogy vasárnaponként templomba jár. Miben nyilvánul meg benned a hit? (Arthawena)

– Én is járok templomba, az igazi hívőnek ugyanis ez sem derogál, sőt, az igazi hívő közösségben éli meg igazán a hitét. Úgy bizony.

A Bosszú népe című szám egyesek szerint nyilvánvalóan a zsidók ellen uszít. Mi erről a véleményed? Kikről szól? (_olifant_)

– Az, hogy ez egy provokatív baromság, minden alátámasztás, érvelés nélkül. Köszi, hogy felhoztad.

Miben változtál meg, mióta hívő lettél? Eddigi nyilatkozataidban nem fogadtad el az egyházat, most pedig már elfogadod. Miért történt ez a változás benned? (cserryke)

– Megértettem, hogy mit nem értettem korábban. Ezt sajnos chat-formátumban nem tudom kifejteni bővebben, de szerintem mindenki keresi az Istent, csak sok társadalmi-közgondolkodási impulzus idegenít el minket az egyháztól.

Minden tiszteletünk a tiéd, nagyon örülünk, hogy képviseled a fontos értékeket, szerinted hol lehetne olyan embereknek egymásra találniuk, akiknek ugyanígy fontosak az értékek? (hope04)

– Haha, hát épp egy ilyen hely megnyitását tervezem, gyakorlatilag hosszú évek óta. Van rá remény, hogy idén kinyithassunk.

Szerinted egy zenésznek bele kell folynia a napi politikába? Nem lenne jobb kimaradni? (cool)

– De. Az egész életből ki lehet maradni, nyugodtan. Napi szinten tilos, erkölcsi szinten kötelező. Gondolj Petőfire, Jókaira, de gondolhatsz Illyésre is. Kádárista duma ez az „énekesek éneköljenek szép szerelmes dalokat a lakósság részire, a templomban imádkozzanak, az utcán járkáljanak, stb. Az okos politikus elvtársak meg majd foglalkoznak  köz ügyeivel”. Persze. Majd ők. A köz meg fogja be a száját. Huh, de uncsi lenne.

Sikerült szétválasztanod a magánéleted és a szakmai életed, ami keveseknek sikerült. Mi volt, ami ebben segített? Mi volt az, ami motivált és segített annyi éven keresztül, hogy végig vidd a céljaidat és megalapozd azt, hogy ne kelljen alkalmazkodnod „senkihez”? (`Hell)

– Nem tudom, autonóm személyiség vagyok, ez segített. Kerültem a rossz kompromisszumokat.

A Szent Mihály-imát azért vetted le a repertoárról, mert a Biblia azt írja, hogy egyedül imádkozz, nem kell hogy mindenki tudja, vagy ezt csak én gondolom így, ez csak az én észrevételem? (an2uSKA)

– Tévedés forog fenn, a Szent Mihály-imát nem vettük le a repertoárról. Hol ír ilyet a Biblia? Szerintem sehol.

Ha választanod kéne, Isten, vagy angyal lennél? (Zombie678)

– Angyal, egyértelműen.

Vannak azok a dalaid, hogy A bosszú népe illetve Új törvény (teljesség igénye nélkül). Az érdekelne, hogy ezek a szövegeid kire vonatkoznak? Kitől félsz, kik ellen uszítasz? Helyenként nem sok különbséget lát az ember bizonyos mérsékelt/szélsőjobbos „prominens” „megmondóemberek” és a te szövegeid között…. (Integra)

– Na megint egy okos. Nem uszítok, bármennyire is szeretnéd. Ha nem látod a különbséget, az főleg neked rossz szerintem.

Mostanában többet hallunk a családodról, mint régen. Miért van ez így, miért nyilatkozol a bulvár-sajtónak? (cserryke)

– Egyrészt csak ritkán és indokolt esetben nyilatkozom nekik, másrészt azért, mert meggyőztek, hogy ha több normális ember beszél a normális családjáról, akkor kevesebb hely marad az újságban a rossz mintának, a valóságshow-s zseniknek. Ez jó érv, szerintem.

A legfiatalabb rajongód az én keresztfiam, aki mindössze két hónapos és csak a te lassú dalaidra alszik el, a te gyermekeid szokták otthon a cd-idet hallgatni? (ccrysty)

– Nem, esetleg néha az anyukájuk autójában, otthon inkább István, a király meg Gryllus meg Makám megy, nagyon jók!

Hogy van az újszülött kislányod? Milyen érzés háromgyermekes apának lenni? Még egy kérdés ami régóta foglalkoztat. Te köztudottan mélyen vallásos ember vagy. Akkor hogyhogy nem álltatok még oltár elé Krisztával? Vagy már igen? (Lissa21)

– Nászmise során házasodtunk össze.

Milyenre sikerült az esküvő? Szűk körben tartottátok? (cserryke)

– Szűk családi kör volt, nagy lelki élmény, bármennyire is furcsán hangozhat. És utána remek buli volt, a gyerekeimmel, a feleségemmel és az anyósommal is táncoltam, ráadásul sváb sramlizenére, harmonikakísérettel…!!! :-)))

A te életszemléleteddel és személyiségeddel egy nő mire vinné: boldog nagycsaládos anyuka? (julicica)

– Igen, például. Nincs is annál szebb. Kérdezd meg a nagycsaládos anyukákat. Mind boldogabb, mint a korszerű szinglihisztibe érzelmileg belecsődölt bridzsitdzsonszok.

„A Megasztárt hazug műsornak tartom”

Mi a véleményed arról a jelenségről, ami most van ebben a kis országban: hogy ennyi „sztár” van manapság? És ki fog dolgozni, ha mindenki sztár lesz? (Anakin_Skywalker)

– Ez vicces dolog, főleg, amikor a nullkilométeres, senki által nem ismert gyerkőcöket azzal konferálják fel, hogy itt az új sztár! Az nagyon klassz.

Szerinted a Megasztár féle műsorok hasznosak? By the way, nézted? 🙂 (SandyCat)

– A Megasztárt hazug műsornak tartom, de erről már beszéltem párszor. Két adást láttam, kifejezetten azért mert a Lepe – aki a zenekarom billentyűse, producertársam – volt a hangmérnöke a műsornak, és a véleményemre volt kíváncsi.

Miért tartod hazug műsornak a Megasztárt? (WeeN)

– A Megasztár hazug, mert a hercig kis kosztümök, a röpködő ötágú csillagok, a harsány díszlet nem megmutatja, hanem elrejti, letagadja a versenyzők igazi énjét, tehetségét, stb. És mert mondjuk Presszeren kívül egyik zsűritag sem tett semmi olyasmit életében, amiért kíváncsi kellene legyen bárki a véleményére.

Attól fügetlenül, hogy hazugnak tartod a Megasztárt, azért volt olyan versenyző, akinek megfogott a hangja? (zsudella)

– Sajnos nem tudom a versenyzők nevét. Csak saját dalon keresztül érvényesültek volna szerintem.

Tegnap nem láttad véletlenül a Névshowr műsort, Maksa az Indiántánc dalodat énekelte. 🙂 Majd miután borzasztóra sikerült, kijelentette, „Ákos forog a sírjában”. (cinnoly)

– Helyes műsor lehetett, de nem nézek tévét.

Mi a véleményed Kisóról? Nem gondolod, hogy kicsit túlzás, amit veled kapcsolatban csinál: minden második adásában elmondja hogy te vagy a kedvence. (WeeN)

– Ő fontosnak tartja, hogy foglalkozzon a produkcióval, hírt adjon rólunk. Ez nekünk jó, sokaknak tetszik, a tévé vezetői boldogok, mindenki örül.

Van a magyar zenei életben olyan, akivel jóban vagy? (labanc001)

– Persze, tanksapka Lukács, Dorozsmai, Madi, Makámosok, sok mindenki.

Publikus, hogy miért szakított Madi és Dorozsmai Péter? (Cinta)

– Madi elfáradt, ő kérte a felmentését, elsősorban reklámzenéket ír, de van saját bandája is, az idei Ákos- turnén mindketten velem játszanak. A Madi kiszállása miatt új fazont kapott bandához új dobos kellett.

Jóban vagy az Irigy Hónaljmiriggyel? (MirigyCsajszy)

– Jesz.

Az egyik koncerteden láttam a Gömöry Zsoltot. Jóban vagy az Eddával? (Gergo101)

– Remekül főz, szereti a jó bort és van néhány közös (röhejes) kedvenc előadónk a „80-as évekből, amelyeket csak egymás társaságában merünk hallgatni.

Mondj példát a 80-as évek röhelyes előadóira, akiket hallgattok. :-)))) (Zambrotta)

– Helyesen: „röhejes”. Pl. Blue Murder. Vagy David Coverdale. Ilyen glam metál rettenetek. NE RÖHÖGJ!!!

Mi a kedvenc együttesed? (akosrajongo)

– Suzanne Vega, Peter Gabriel.

Kedves Ákos, mit szól a Kozma Orsi lemezhez? (dell79)

– Tetszett.

Kedvenc vörösbora? (M1rage)

– Tiffán Carissimae Cuvée, vitán felül.

Az István, a király-ban van kedvenc számod? (szamarcsi)

– „Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok Koppány vezért!!!”

Mi a kedvenc dala saját munkásságából? (DELUX_WP)

– Az Altató az Új törvény albumról.

Szeretném megkérdezni, hogy Hrabal műveit szereted-e? (fekete84)

– Szeretem Hrabalt, az Őfelsége pincére voltam a kedvencem tőle.

Családod tagjainak melyik a kedvenc Ákos/BB dala? 🙂 (Imi)

– 🙂 Nem szoktunk közvéleményt kutatni otthon…

Van valami extrém hobbid? (beteges autóimádat, ilyesztő sportok, ilyesmi) (Cinta)

– Édes Istenem, iJesztő. Nincs. Egyszer bándzsidzsámpingoltam. Az rohadt ijesztő volt.

Kedvenc focicsapatod van? FORZA JUVE!!! (Zambrotta)

– Juve, igen!

Van valami kedvenc nyaralóhelyed? (ccrysty)

– Van. Pl. Zamárdi. Vagy Szigliget. Vagy a horvát tengerpart. Vagy Szicília.

Idén is mész Horvátországba nyaralni? Már hajóskapitányként? 🙂 (cinnoly)

– Igen, apámat és a fiamat viszem hajózni.

Sokat olvasol? Ki a kedvenc íród? (kadiii_alszik)

– Sajnos keveset olvasok. Kamaszkoromban Updike, Salinger, Vonnegut voltak a kedvenceim, ma Krúdy például.

Kedvenc kocsmád v pubod? (lone_wolf)

– Nincs, de lesz! ld fent.

Szereted a kocsmasportokat? Biliárd, bowling, teke, darts stb 🙂 (Imi)

–  Poolozni jártam vagy tíz éve, amikor új volt, de azóta nem sok alkalom volt ilyesmire.

Mit szólsz a Depeche készülő új albumához? (Nickname_)

– Mit szólnék, neked már megvan?

Hallgatsz manapság szintipop zenét vagy az már elavult, végleg a múlté? (tibu19)

– Nem, az régen volt, most sokkal egyszerűbb, letisztultabb zenét hallgatok.

Mit ajánlasz két Orwell-mű elolvasása után… (1984, Állatfarm nagyon tetszett, nem tudom mivel folytassam)? (NIckname_)

– Orwellt szeretnél? Szerintem folytasd mással.

Láttad a BL-döntőt? Hajrá Liverpool! (gaborpool)

– Nincs időm tévézni, Marci fiam (6 éves múlt) szokott felhomályosítani néha, hogy a Casillas a világ legjobb kapusa. Ha szégyenlősen megkérdezem, hogy melyik csapatnál, lesújtóan mondja: „Hát nem tudod??? A Real Madrid!!!”

„Nem emlékszem óriási baklövésekre”

Én most megyek gitárvizsgára, egy kicsit izgulok, de csak egy kicsit. Te meddig gitároztál? Hány évig? (mymymymy)

– Én még mindig gitározom, de nem tanultam.

Mi újság a filmes terveiddel? (BonanzAngyal)

– Semmi.

Ha már megtudtuk mik életed legnagyobb eredményei, akkor mi volt életed legnagyobb baklövése(i)? (TMK-101)

– Tudom, hogy rettenetesen hangzik, de óriási baklövésekre nem emlékszem. Pl. azt hittem, hogy baklövés a Közgázra menni, aztán jó volt így is. Ha eszembe jut valami nagy dráma utólag, még beírom, jó?

Nem biztos, hogy jól tudom, de mintha olvastam volna, hogy régebben heavy metal zenekarban doboltál. Hogy lettél mégis egy teljesen más irányzatú stílust képviselő együttes frontembere? (RikiTikiTevi)

– A formai, hangszerelési kérdéseknek nem tulajdonítok nagy jelentőséget, szeret(t)em a rockzenét is, meg mást is.

Tervezed, hogy az eredeti szakmádban fogsz dolgozni? (Joc1982222222)

– Nem.

Az utolsó hangos dal DVD-n láttam a dokumentumfilmet. Sírtam a nevetéstől. És jött egy rész, amikor egy lány azt mondta, hogy minden olyan helyen ott vagy poszteren, ahol sokat szokott tartózkodni. Szerinted ez túlzás vagy csak nagyon nagyon szeret?. (Niksa13)

– Ezt én sajnos nem tudhatom, de jobb is!

Koncerteken szoktad látni az arcokat, vagy a színpadról csak a „nagy tömeg” látható? (mammma)

– Hogyne látnám! Pl. téged is láttalak már, csak nem hitted el, amikor kérdésedre elmondtam.

Szeretném megszerezni azokat a dalokat, amik a Terror Házában hallhatóak. Hol keressem ezeket? (andrejja_141)

– Ezek nem kerültek kiadásra, nem is dalokról van szó, hanem rövid kompozícióról.

Lehetséges, hogy felléptek valaha a Szigeten? (Cinta)

– Lehetséges, ha nem másodosztályú versenyzőkként tekintenek ránk a szervezők.

Tervezel az elkövetkező években ahhoz hasonló filmklubot, amit két féléven keresztül anno az ELTE joghallgatóinak tartottál? (akika101)

– Nem tervezek ilyet, azt sem én terveztem. De ha lesz ilyen felkérés, szervezkedés, szívesen csinálom.

Csak Te nem akarod, hogy a bulvárlapok foglalkozzanak veled, vagy nem nagyon van mit írjanak? Mi a recept? (PSzabolcs)

– Nincs receptem.

Szerinted melyik albumod sikerült eddig a legjobban? Melyiknél érezted azt, hogy mindent elmondtál benne, amit akartál? (Sting)

– Ilyet sajnos még egyiknél sem éreztem. Jobb is így.

Sokat látni a Baranya megyei Fidesz elnökkel!! Igaz barátra leltél benne? (ART_Linda)

– Ki az? …Ja, rájöttem! Tiffán Zsolt! Nagyon jó barátom.

Volt már olyan, hogy valamelyik rajongóddal barátságot kötöttél? (rajongoleany)

– Volt, ha nem is túl gyakran. Egy-két eset azért előfordult.

Tervezed, hogy borász leszel? Egyszer azt hallottam, hogy a Balaton-környékén van telked. Esetleg ott borászkodnál? (cserryke)

– Borásznak lenni életforma, nekem nem is menne, de lesz saját borom!!!

Mivel jár a borlovagi cím, amit nemrég kaptál? (cinnoly)

– Egy marha nehéz medállal, egy ötputtonyos aszúval és a tokaji bor hírnevének terjesztésének kötelmével jár. Meg van egy francia nevű oklevél is hozzá. És sok pincét meglátogattunk, az volt a legjobb!!!

Gratula a borlovagi titulushoz. Kezdő borrajongónak milyen szakirodalmat ajánlanál? Köszi, így tovább minden vonalon!!! (Zambrotta)

– Nem kell ide szakirodalom. Kóstolókra kell járni – a késő őszre tervezett helyünkön sok ilyen rendezvény lesz -, talán egyszerűbb struktúrájú fehérborokkal érdemes kezdeni.

Mit szólsz a tokaji körüli botrányhoz? (cool)

– Nem volt ott botrány, kicsit szalonspiccesek voltunk, de semmi több. :-)))

 

Sokat netezel? Ha már tv-t nem nézel. ( Jól teszed) (Zambrotta)

– Sajnos sokat netezem. Le akarok szokni, baromira fáraszt.

Melyiket tartod nagyobb bűnnek, az állatkínzást, vagy az adócsalást? A múltkor valami felmérésen az jött ki, hogy az emberek többsége az állatkínzást… Nem furcsa ez egy kicsit? (Dr_Minimum)

– Jaj, ne, ilyen kérdéseket ne.

Érdekelne, hogy szoktál-e nézelődni rajongói oldalakon?(direkt nem írok {példát;)} ) (nyaryfru_ART)

– Az A.R.T.-on pl.igen.

 

Hogy tetszik a Zorall által feldolgozott „Valami véget ért”? Melyik a kedvenc feldolgozásod? (RolChi)

– Sajnos a kedvenc feldolgozás mind saját, pl. az idén is játszunk egy durvát (Monumentum), nagyon zúz.

Melyik a nagyobb bűn: letölteni mp3-ban a dalaidat vagy bankot rabolni? (Szinisa)

– Melyik a nagyobb bűn? Hülye összehasonlításokkal bombázni a csetet, vagy nem kérdezni ilyesmit? Bankot rabolni nagyobb bűn szerintem. Így jó?

Nagyon rendinek tartom a „turnébusz” tagjait. Lehetne őket már nevezni örökös vendégeknek. Mióta járnak koncertekre? (Niksa13)

– Pedig nem vendégek, mert szépen jegyet vesznek, mint mindenki más. Ők biztosan számon tarják, mióta.

A híres „Nincs koncert soha többé, hello” koncertmondásodon kívül volt még, amit megbántál? {;)} (alazogyik)

– Igazad van, azt megbántam. Szent a béke? Te biztosan több ilyenre is emlékszel, segíts!

Gyakran leszólítanak az utcán? Ha igen, hogy reagálsz? (Zambrotta)

– Sokszor. Általában nem bánom, bár nem ez a kedvenc helyzetem.

Diákéveid alatt mennyire voltál bulizós típus? Tudom, hogy mindig kiváló tanuló voltál, de azért belefért egy-két jó party is gondolom 🙂 (Imi)

– Hát, a nagy őrjöngés elmaradt, unalmas srác vagyok.

Írtad, hogy sokat netezel, file-megosztókat is szoktál használni? (dave__gahan)

– A letöltős helyeket mondod? Egy régi Chris Whitley lemezt akartam előbb megrendelni, aztán letölteni, mert sehol sem találtam, de eltűntek ezek a helyek. vagy csak én vagyok béna.

Volt esetleg olyan pillanat az életedben, amikor megbántad, hogy zenész lettél? (sylvie_83)

– Amikor édesanyám temetésén autogramot kértek. Vagy amikor hétszámra nem látnak a gyerekeim.

Csodállak, hogy ennyire nyitott szemmel és tájékozottan a mai nagy nem túl tiszta világban boldognak tűnsz és szerintem vagy is… Hogy van minderre energiád? (NIckname_)

– NEHEZEN!!!

Mivel munkád elég szerteágazó, óhatatlanul kialakulnak vélemények, esetleg kritikák. Kinek adsz a szavára? Második kérdésem: a családi esküvőt ilyennek képzeltétek el, vagy ez egy kompromisszum eredménye volt, hogy csendben és titokban történt meg az esemény? (htomi77)

– Szerettük, hogy szűk családi körben zajlott az esemény. Néhány hozzám közelálló, bölcs ember szavára adok.

A keresd meg a lányt című számot kinek írtad, és milyen szándékkal? Az elvesztett barátoknak? (desibaby)

– Katonakoromban írtam, 18 évesen. Két gimnáziumi barátom disszidált, egy katonatársam meg majd” megveszett az otthon hagyott feleségéért. Valami ilyesmi. De a dalok konkrét kiváltó oka ritkán érdekes.

A rólad szóló újságcikkeket el szoktad olvasni vagy inkább nem törődsz velük? (Amy-suti)

– Elolvasom, igen.

Hogy bírod a sok kérdést? (Enener)

– Így. Fárad az ujjam.:-)

 

Ezek után kizártnak tartod, hogy „hasonló fórumon” újra elérhető legyél? (Erről a mai „akcióról” mi a véleményed?) (rain)

– Nem tartom kizártnak, dehogy. Szerintem tök jó volt a mai.

– Vége, az [origo] szerver leégett, a székház felrobbant, mindenkinek lejárt a munkaideje, köszönöm a sok kérdést, minden jót az érdeklődőknek!!! 

Üdv, Ákos

[origo]

Comments are closed.