Forrás: Origo

Mintegy 30 diák írja meg újra vasárnap a középszintű matematikaérettségit. Az oktatási miniszter azért semmisítette meg a május 10-i matekérettségi eredményeit, mivel a tételek már több nappal korábban nyilvánosságra kerültek.

Mintegy 30 diák írja újra vasárnap tizenegy órától a matematika középszintű írásbeli érettségit a vallási és felekezeti iskolákban. Az oktatási tárca vezetője a vasárnapi pótnapot a zsidó vallási és felekezeti intézmények kérésére jelölte ki. Az érettségivizsgákat új tételekkel szervezik meg. Az írásbeli helyszínéről és a kezdés időpontjáról egyénileg értesítették a diákokat. Az új vizsgatételeket az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont biztosítja a kijelölt helyszíneken.

A matematika középszintű írásbeli érettségit azért kellett megismételni 43 ezer diáknak hétvégén, mert több tárgyból idő előtt nyilvánosságra kerültek a vizsgatételek. A matematika írásbeli érvénytelenségét Magyar Bálint oktatási miniszter május 11-én jelentette be. Annak a mintegy 30 ezer diáknak, akinek ez a tárgy közvetlenül beszámít a felvételijébe újra kell írnia az érettségit, a többiek eldönthették, hogy ismételnek, vagy év végi jegyüket kérik feltüntetni.

(MTI)

Comments are closed.