Forrás: Híradó

A gyűlöletbeszéd és a magyargyűlölet ellen demonstrálnak ma és holnap a fővárosban

A gyűlöletbeszéd ellen demonstrálnak ma a polgári körök a budai Várban. Így kívánják elítélni, hogy „szembeállítsák a magyart a magyarral”. A rendezvényen felszólal Kerényi Imre, Farkas Flórián és Jankovich Marcell.

Szombaton a Jobbik támogatásával, a www.kettosallampolgarsag.hu és Tomcat szervezésében a magyargyűlölet ellen vonulnak ki a Moszkva térre, ott, ahol korábban a karddal megszúrt roma fiú kapcsán tüntettek civil szervezetek a rasszizmus ellen. Tomcat, polgári nevén Polgár Tamás a korábbi rendezvényen egy „Támogatom a világellenes zsidó összeesküvést” feliratú pólóban jelent meg, és náci karlendítéssel provokálta a résztvevőket, ezért a rendőrség elő is állította.

Az internetes blogger a mostani tüntetés kapcsán azt írja: nem rasszista, vagy fajvédő eszméket kívánunk hangoztatni, hanem a bűnözés takargatása ellen tüntetünk, az ellen, hogy egy bűnöző könnyedén megúszhatja a büntetést, ha etnikai hovatartozására hivatkozik, és míg egyesek rasszizmusról és fajüldözésről papolnak, szó sem esik arról, hány magyar embert késelnek meg és rabolnak ki a babusgatott etnikum bűnöző tagjai (ahogy korábban nevezte a romákat: a tetves cigányok).

Kolláth György szerint a szalonrasszizmus undorító, de nem büntetőjogi kategória. Az alkotmányjogász egyébként nem tart attól, hogy a most szervezett tüntetésen tevőleges uszítás hangzik majd el. Ebben az esetben léphetnének fel ugyanis a bűncselekmény elkövetése miatt a rendőrök.

Népszava/hirado.hu

Comments are closed.