Forrás: Hírtv

Élő bombának használják a gyerekeket a palesztin fegyveres csoportok – nyilatkozta az izraeli hadsereg egyik szóvivője. Bár a palesztin fegyveres csoportok februárban megegyeztek abban, hogy csatlakoznak egy tényleges tűzszünethez, a fegyvernyugvást mindkét fél többször is megsértette.

Az elmúlt napokban számos alkalommal gyerekek próbáltak meg öngyilkos merényleteket végrehajtani a Gázai-övezet ellenőrzőpontjai közelében.

Ma Nablusz közelében fogtak el egy tinédzsert, aki a nála lévő 2 csőbombát akarta felrobbantani. Vasárnap a havarai ellenőrzőpont közelében vettek őrizetbe egy tizenéves fiút, aki éppen a testére erősített robbanószerkezetet akarta működésbe hozni. A hadsereg azóta fokozott figyelemmel ügyel az átkelőpontok mentén felbukkanó palesztinokra, a legapróbb gyanús jel is elegendő a letartóztatáshoz és a teljes átvizsgáláshoz.

A túlzott óvatosság azonban túlkapásokhoz is vezethet. Hétfőn téves riasztás miatt levetkőztettek egy huszonéves fiatalembert, de mint később kiderült, csak egy telefontöltő vezetéke lógott ki a kabátjából.

Comments are closed.