Forrás: MA

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányság nyomozói.

2005.05.24 17:04 Objektív Hírügynökség

Az Osztrák Megbékélési Alap sérelmére üzletszerűen, bűnszövetségben és jelentős értékre elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe a gyanúsítottat.

Sz. Ferenc – 30 éves – kiskőrösi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2003. – és 2004. években az általa felkutatott idős személyeket arra vette rá, hogy az Alaptól kérjenek kártérítést, mint a II. Világháborúban Ausztriába rabszolgamunkára hurcolt sértettek.

Az idős emberek valótlan tartalmú nyilatkozatait ezután a Magyarországi Zsidó Közösség Közalapítványán át eljuttatták a címzetthez, akit a valótlan tartalmú okiratokkal megkárosították. Az adatok alapján Sz. Ferenc jogtalanul 35.020.000 Ft-ot igényelt kárpótlásként és ebből az összegből magának megtartott 27.240.000 Ft-ot.

A gyanúsított a gyanúsítás ellen kifogással élt, tagadja a bűncselekmény elkövetését. Az ügy kapcsán jelenleg 4 fő van előzetes letartóztatásban a közel félszáz gyanúsítottból és Sz. Ferenc, pedig őrizetben várja a döntést arról, hogy előzetes letartóztatását a bíróság elrendeli-e.

Comments are closed.