Forrás: Origo

Az Eszter nevet viselő nők rendkívül figyelemre méltó hölgyek, akik vagy az eszükkel, vagy a megjelenésükkel, a magabiztosságukkal, esetleg olyan tulajdonságukkal hívják fel környezetük figyelmét személyükre, amely különbbé teszi őket az áltagtól.

Az Eszter perzsa eredetű bibliai név. Jelentése: csillag. Istár asszír-babilóniai istennőnek a nevével azonos eredetű. Egyesek héber eredetűnek és mirtusz jelentésűnek tartják. Ez azonban a bibliai zsidó leánynak, Eszternek a másik, héber nevére, a Hadassá-ra vonatkozik.

Általában nagyon határozott és elszánt, sőt egyenes, őszinte személyek, akiknek nagyon fontos a külvilág visszajelzése, de nem a megfelelés iránti vágyuk miatt, hanem azért, mert érezni szeretnék, hogy tetszenek, vagy éppen felnéznek rájuk. Éppen ezért nem ritka, hogy olyan tulajdonságaik és képességeik vannak, amelyek által kiemelkedhetnek a tömegből.

Nem szeretnek versenyezni, mert nem tudnak a kudarcélménytől szabadulni, ami rányomja bélyegét viselkedésükre, vagy éppen önértékelésükre. Éppen ezért, csak olyan „csatában” érzik jól magukat, amiből biztos győztesként kerülnek ki.

Mivel határozott, és sokszor igen erős karakterrel rendelkező hölgyek, ezért nem tudják és akarják elviselni, ha utasítják őket. Nagyon hamar megsértődnek, főleg, ha értékeiket, képességeiket éri kritika. Nem szeretik a kéretlen kritikákat és tanácsokat, nagyon megválogatják azokat az embereket, akiknek adnak a véleményükre, és akiknek számít a tanácsuk.

Alapvetően nagyon kreatív, alkotni, teremteni vágyó nők, akik kiváló pedagógiai érzékkel, és sokszor igen jelentős tehetséggel születnek. Mivel maximalista beállítottságúak, és félnek a kudarctól, ezért az alkotásaikat, az ötleteiket mindig csak a legbizalmasabb barátaiknak mutatják meg. Ha pozitív visszhangja van az ötletüknek, tervüknek, művüknek, akkor pedig felmerül bennük a gondolat, hogy biztos csak azért tetszik a dolog, mert elfogultak velük a barátok. Éppen ezért a félelem, és a bizonytalanság gyakran bátortalanná teszi őket, pedig nagyon erősen vágynak az elismerésre. Ha a külvilág elismeri őket, a sok dicséret és pozitív élmény hatására igazi királynővé válnak, akik a személyük csillogásával képesek alattvalókat és hódolókat teremteni maguk köré.

Társaságban nem lehet nem észrevenni őket, és ez nem feltétlenül a harsány viselkedésüknek köszönhető, hanem annak, hogy mindig van egy olyan tulajdonságuk, képességük, amellyel az adott társaságban kitűnnek, amire a többiek felnéznek. Persze, ez lehet egy jobb sportkocsi, egy extravagáns ékszer is, de leginkább – amely mindig kéznél van – a lehengerlő személyiségük.

Természetüknél fogva igen bőkezű, sőt adakozó, és nagyvonalú hölgyek, akik, ha megkapják a kellő megbecsülést és tiszteletet, bármit képesek megtenni a szeretet személyért és a barátokért.

Egyetlen gyenge pontjuk akad, és ez a hiúságuk. Ha az önérzetüket egyszer megsértik, akkor jó esetben soha többé nem állnak szóba az illetővel, rosszabb esetben hirtelen felindulásból a porig alázzák az illetőt.

Az Eszter nevet viselő nőket a legtöbb férfi „ékszernek” választja, és a nők többsége annak is érzi magát.

Pogonyi Edina

[origo]

Comments are closed.