Forrás: Híradó

A szervezők fogadkozása ellenére az idén is virágzik a feketepiac a francia nyílt teniszbajnokságnak otthont adó létesítmény környékén

A Porte d,Auteuil metróállomástól valóságos sorfalat alkotnak a Roland Garrosig a belépőket kínálgató – javarészt arab és afrikai származású – haszonlesők, akik szembe jövet folyton azt morogják maguk elé: “tikit, tikit”. Az üzérek nyilvánvalóan busás felárral adnak túl a jegyeken, a napi “tikit” ugyanis egyikük tájékoztatása szerint 100 eurót kóstál – alku előtt. A rendőrök és biztonságiak unottan figyelik az élelmes kereskedőket, akik szemlátomást nem zavartatják magukat a jelenlétükben.

A hétfői nyitónapon nemcsak a feketézők, hanem benn a játékosok is aggodalmasan pislogtak az égre, ugyanis – bár a hivatalos tájékoztatás szerint csütörtökig nem várható csapadék – már délben vészjósló felhők gyülekeztek a párizsi égbolton. A hamarosan meg is érkező “áldás” a Philippe Chatrier központi pályán is okozott némi gondot, mivel a program második meccsét játszó Roger Federer és később simán legyőzött ellenfele, az izraeli Dudi Sela többször is odament a főbíróhoz, hogy a zord körülmények miatt szünetet kérjen. A játékvezető be is jelentette a halasztást, ám a nézők és a teniszezők derültségére két perc múlva már hétágra sütött a nap, így már semmi sem állhatott a svájci világelső továbbjutásának az útjába.

Nem sokkal később, a pazar létesítmény egyik folyosóján az 1998-ban győztes Carlos Moya állt nagy nyugalommal, és válaszolta meg a bizonyára unalomig ismert újságírói kérdéseket. Mosolyogva közölte, hogy az idén csak kívülállónak tekinti magát főként honfitársa, Rafael Nadal kirobbanó formája miatt, arra a felvetésre pedig, hogy miért használ más ütőt, tréfásan csak annyit mondott:

“Nem tudom, egyszer csak a kezembe nyomták.”

Comments are closed.