Forrás: Magyar Rádió

Megkezdődött az év második Grand Slam-tornája, a Roland Garros. A 13 és fél millió dollár összdíjazású párizsi teniszverseny centerpályáján először a női egyes első kiemeltje, az amerikai Lindsay Davenport ragadott ütőt a szlovén Srebotnik ellen.

Lindsay Davenport megszenvedett a továbbjutásért. A francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros első körében az első helyen kiemelt amerikai játékos női egyesben csak három szettben, 3-6, 6-2, 6-2-re győzte le a szlovén Srebotnikot, így a következő körbe jutott. Sokkal könnyebben vette az első akadályt a kiemeltek közül a 14. belga Clijsters, a 19. japán Aszagoe és a 20. szlovák Hantuchova: mindhárom játékos két gyors játszmában múlta felül riválisát.

A viadal egyetlen magyar résztvevője, Mandula Petra csak kedden kapcsolódik be a küzdelembe. A magyar játékos a spanyol Garrigues ellen kezdi meg szereplését.

Kiesett a női egyes címvédője a Roland Garroson. Hatalmas meglepetésre már az első fordulóban búcsúzott Anasztaszija Miszkina a párizsi Grand Slam tenisztornán. A tavalyi győztes orosz hölgyet a spanyol Maria Sanchez Lorenzo ejtette ki 1 óra 45 perces küzdelemben, 6-4, 4-6, 6-0-lal. Könnyen vette az első akadályt a kiemeltek közül a 14. belga Clijsters, a 19. japán Aszagoe és a 20. szlovák Hantuchova: mindhárom játékos két gyors játszmában múlta felül riválisát.

Roger Federer könnyedén vette az első akadályt. A világelső svájci teniszező a párizsi Grand Slam torna első fordulójában nagyon simán, 6-1, 6-4, 6-0-ra verte az izraeli Dudi Selát. Szintén simán győzött a negyedik kiemelt spanyol Rafael Nadal, aki 6-1, 7-6, 6-1-re múlta felül a német Lars Burgsmüllert, valamint honfitársa, az 1998-as bajnok Carlos Moya, aki 5-7, 6-1, 6-4, 6-2-re verte a szintén spanyol Alberto Martint. Kiesett viszont Dominik Hrbaty. A 17. helyen kiemelt szlovák játékost a szerb-montenegrói Janko Tipsarevic győzte le gigászi csatában, 6-7, 6-3, 3-6, 6-3, 8-6-ra.

Továbbra is Roger Federer áll az élen a férfi tenisz világranglistákon. Az idei eredményeket összesítő ATP Race rangsorban a svájci mögött a spanyol Nadal a második és az ausztrál Hewitt a harmadik. A hagyományos világranglistán Federer Hewittot és az amerikai Roddickot előzi meg.

Nem történt változás a női tenisz világranglisták élmezőnyében sem. Mind az idei eredményeket összesítő, mind pedig a hagyományos rangsorban az amerikai Lindsay Davenport áll az első helyen, megelőzve az orosz Marija Sarapovát és a francia Amélie Mauresmót. A legjobb százban továbbra sincs magyar versenyző: Czink Melinda négy helyet javítva a 135., Gubacsi Zsófia a 167., Németh Virág pedig a 180. helyen áll. A Roland Garros főtáblájára felkerült Mandula Petra jelenleg a 255. helyen tanyázik.

MobilPress, MR

Comments are closed.