Forrás: MA

Ritkaság, hogy valaki tizenhét évesen még cuclizzon, mint történt ez egy izraeli lánnyal, kinek csak esküvője küszöbén sikerült megszabadulni e rossz szokástól.

2005.05.22 08:34 MTI

Nemrég egy tel-avivi pszichológus segítségét kérte egy kétségbeesett apa, mivel lánya gyűrűs menyasszony korában sem volt képes meglenni a cumi nélkül – olvasható az SMI című orosz hírportálon.

Míg a leányzó a szülői házban élt, csak-csak elment a dolog, ám a jövendőbeli após igencsak aggódott, hogy mit szól majd az ifjú férj, ha fény derül újsütetű hitvese szokására. Elvégre tizenhét évesen már nem illik cumizni.

A pszichológus, aki praxisa során nem kevés furcsasággal találkozott, elhatározta, hogy az arát ugyanolyan módszerrel szoktatja le, mint teszi ezt kisgyerekek esetében. Így megkérte a lányt, hogy gyűjtse össze az összes cumit, tegye be őket egy díszes dobozba, kösse át piros szalaggal és ajándékozza oda a klinikának. A pszichológus ígérete szerint az adomány a kórházi gyűjtemény díszévé válik.

A terápia bevált, s a leányzó már hetek óta remekül boldogul a cumi nélkül is, amit a pszichológus azzal magyarázz, hogy páciensének, ugyanúgy mint a dohányosok esetében a cigaretta, a cucli egyfajta idegnyugtató pótcselekvés volt.

Comments are closed.