Forrás: MA

Hiába volt Szilvia hangja tisztább, mint csütörtökön, hiába volt a NOX tánc-show-ja tökéletes, a magyarok csak a 12.helyet csípték meg. A győztes Görögország lett: Helena Paparizou a My number one című dallal.

2005.05.22 08:24 zene.hu

A versenyt mi nyitottuk (talán ez is lehet az oka a szerény helyezésnek, de okokat keresni már felesleges). Szilvi és Tamás elvarázsolta a nézőket, de a többi ország dalai is nagyon jól sikerültek.

Habár show előtt lehetett már tudni, hogy a magyarok ötödikként jutottak a döntőbe(Erről sajnos nem értesültek a magyar nézők, mert az MTV vagy nem értesült róla, vagy csak egyszerűen nem mondta be), még mindig esélyünk volt a győzelemre. A műsor alatt a magyar műsorvezetők mondták az előrejelzéseket, hogy a magyar dal az egyik favorit, a görög és norvég dal mellett.

A papírforma így félig bejött, hiszen Helena végzett az első helyen. Norvégia az első 10-ben végzett, míg mi sajnos kiszoroltunk a legjobb 10 közül. A Top10 egyenesen a döntőben fog énekelni jövő évben, a többieknek egy középöntőn kell majd résztvenniük.

A rangsor:

1. Görögország (Helena Paparizou)

2. Málta (Chiara)

3. Románia (Luminita and Sistem)

4. Izrael (Shiri Maymon)

5. Lettország (Walters and Kazha)

6. Moldova (Zdob [shi] Zdub)

7. Szerbia és Montenegro (No name)

8. Svájc (Vanilla Ninja)

9. Norvégia (Wig Wam)

10. Dánia (Jacob Sveistrup)

12. Magyarország (NOX)

A mi szavazataink is Görögországot tartották a legjobbnak. Norvégián kívül az első 10 helyezett mindegyikére szavaztunk. (Az elődöntős szavazatainkról annyit, hogy ott a román végzet első helyen, és második legtöbb voksot Magyarországtól az ír duett kapta)

A szavazataink:

12pont: Görögország

10pont: Románia

8pont: Izrael

7pont: Horvátország

6pont: Dánia

5pont: Málta

4pont: Moldova

3pont: Svájc

2pont: Szerbia és Montenegro

1pont: Lettország

97 pontot szereztünk, köszönjük a következő országoknak a szavazatokat:

Andorra (6 pont), Fehéroroszország (2 pont), Belgium (2 pont), Belgium (2), Bosznia és Hercegovina (1), Bulgária (5), Horvátország (6), Ciprus (7), Észtország (3), Franciaország (3), Macedónia (1), Görögország (2), Izland (6), Izrael (8), Lettország (3), Lengyelország (10), Portugália (2), Románia (8), Oroszország (2), Szerbia és Montenegro (6), Spanyolország (5), Törökország (6), Ukrajna (2).

Valamint külön köszönet Lengyelországnak, mert a középdöntőben 12 pontot adtak nekünk. Jövőre a rendező ország a győztes után Görögország lesz. Így valószínűleg Athén lesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2006 helyszíne.

Comments are closed.