Forrás: Híradó

Tanácskozást tartottak Damaszkuszban a palesztin fegyveres csoportok vezetői, hogy kiértékeljék a nyugalom időszakát, amely március közepe óta tart Izraellel vívott harcukban

Bár a tanácskozás tényét nem tartották titokban, azt nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen következtetésre jutottak. Szó volt a palesztin egység erősítéséről is, és megállapodtak, hogy tíz napon belül újabb ülést tartanak, ezúttal azokról az ellentétekről, amelyek csoportjaikat szembeállítják egymással a palesztin helyhatósági választásokon.

A találkozón részt vevő vezetők: Faruk Kaddumi (el-Fatah), Haled Masal (Hamász), Ramadan Sallah, (Iszlám Dzsihád), Ahmed Dzsibríl (Népi Front Palesztina Felszabadításáért – Főparancsnokság) és Najef Havatme (Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért).

E fegyveres csoportok március közepén ígéretet tettek Kairóban Mahmúd Abbász új palesztin elnöknek, hogy az év végéig tiszteletben fognak tartani egy nyugalmi időszakot, feltéve, ha Izrael nem támadja meg őket. A Hamász az utóbbi napokban azzal fenyegetőzött, hogy visszavonja hozzájárulását, mert két tagját megölte az izraeli hadsereg.

Comments are closed.