Forrás: Híradó

A rotterdami cselgáncs Eb második napján remekeltek a magyar versenyzők

Braun Ákos (73 kg) arany-, Mészáros Anett (70) pedig bronzérmet nyert a rotterdami cselgáncs Európa-bajnokság második napján.

nők:63 kg:1. Elisabeth Willeboordse (Hollandia)2. Claudia Heill (Ausztria)3. Lucie Decosse (Franciaország) és Claudia Malzahn (Németország)…Szabó Brigitta helyezetlen70 kg:1. Edith Bosch (Hollandia)2. Ylenia Scapin (Olaszország)3. MÉSZÁROS ANETT és Catherine Jacques (Belgium)

férfiak:73 kg:1. BRAUN ÁKOS2. Yoel Razvozov (Izrael)3. David Kevhisvili (Grúzia) és Daniel Fernandes (Franciaország)81 kg:1. Ole Bischof (Németország)2. Boris Novotny (Szlovákia)3. Euan Burton (Nagy-Britannia) és Robert Krawczyk (Lengyelország)…Gera Csaba helyezetlen

A varsói Világkupa-viadalt megnyerő magyar a súlycsoport zárómeccsén nem ijedt meg a tavalyi Eb-n ezüstérmes izraeli Yoel Razvozovtól, aki vastagon bekötött állával és homlokával leginkább egy múmiára emlékeztetett. A találkozó egyetlen értékelhető akciót sem hozott, viszont a paksi kiválóságot csak egyszer, ellenfelét pedig kétszer intették. Az izraelit szemlátomást nagyon zavarta a fején éktelenkedő gézköteg, amely a közelharcok során rendre félrecsúszott. Az utolsó fél percben Braun már nem akart, míg riválisa nem tudott újítani, így Ungvári Miklós 2002-es aranya után újabb – a sportág történetében a kilencedik – magyar Európa-bajnoki cím született. Az érmet Tóth László, az MJSZ elnöke akasztotta a győztes nyakába.

„Reggel még nem éreztem magam kirobbanó formában, és az első meccs elején is kicsit bizonytalan voltam. Aztán ahogy jöttek az egyre nehezebb ellenfelek, úgy lendültem bele én is, bár az utolsó két mérkőzésen már inkább a taktika dominált. Most nekifeszülök a vizsgaidőszaknak, ami a sportpályafutásomat illeti, még nem tudok biztosat mondani” – mondta az a boldog bajnok.

A 70 kg-os hölgyek bronzcsatájában közvetlenül ezután Mészáros Anett volt soron, aki az osztrák Silvia Schlagnitweittel szállt szembe. Az első felnőtt világversenyén részt vevő, tavaly junior vb-aranyérmes tehetség végig aktívabb volt, és végül egy – 3:38 percnél szerzett – kokával nyert. „Elmondhatatlanul örülök, messze nem vártam ennyit magamtól” – jelentette ki az alig 18 éves dzsúdós.

Korábbi eredmények

A varsói Világkupa-viadalt megnyerő Braun a legjobb négy között az olimpiai és világbajnoki bronzérmes lett Vsevolods Zelonijsszal szállt szembe. A küzdelmesen, de eredménytelenül kezdődő mérkőzést a bíró páros egyéni figyelmeztetésekkel próbálta meg „felpörgetni”, és az ellenfél harmadik intésével a paksi kiválóság már vazarinál tartott. A holtfáradt lett ezután már meg sem próbált kezdeményezni, így a jóval frissebb és energikusabb Braun megérdemelten került a fináléba. A súlycsoport zárómeccsén a tavalyi Eb-n ezüstérmes izraeli Yoel Razvozovval találkozott.

Vasárnap, a zárónapon a magyar küldöttségből Kovács Antal (100) és Bor Barna (+100) lép tatamira.

Néhány perccel később Mészáros Anettet szólították tatamira, s az akció nélküli összecsapáson ő három, a helyi közönségkedvenc Edith Bosch pedig egy intést kapott. A némi bírói segédletben megmutatkozó hazai pálya előnyén túl a tavalyi olimpián ezüstérmes holland jóval aktívabb is volt, tehát kétség sem férhetett a továbbjutásához. Az első felnőtt világversenyén részt vevő, tavaly junior vb-aranyérmes Mészáros a folytatásban bronzérmet nyert.

Gera Csaba (81) egy mérkőzés után kiesett. A Honvéd versenyzője balszerencséjére rögtön a világbajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik lengyel Robert Krawczykkal került szembe, aki a harmadik percben karfeszítéssel nyert. Riválisa ezt követően ugyanezzel a technikával verte cseh riválisát, majd kikapott egy brittől, így Gera a vigaszágon sem folytathatta.

hirado.hu

Comments are closed.