Forrás: Origo

Szombaton rajtol el az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság (WNBA) kilencedik idénye, amelynek Iványi Dalma és Ujhelyi Petra révén két magyar játékosa is lesz.

Az NB I-ben címvédő MiZo-Pécsi VSK kapitánya harmadszor próbál szerencsét a tengerentúlon, ezúttal a San Antonio Silver Stars színeiben, természetesen csak a Sopronnal megvívandó finálé után csatlakozik társaihoz. A tavalyi év második legjobb európai kosarasává választott irányító korábban a jogelőd Utah Starzzban, majd 2003-ban a Phoenix Mercuryban szerepelt, de utóbb mellőzöttsége miatt csakhamar hazatért.

A Szeged vezetőedzőjének, Ujhelyi Gábornak a lánya, aki a jelenlegi szezont az izraeli Ramat Hasharonnál tölti, a Minnesota Lynxnél “nyaral”. A válogatott center tagja volt a két éve bajnok Detroit Shock keretének is.

A Los Angeles Sparksban lép pályára az ősztől az MKB-Euroleasing Sopront erősítő Nikki Teasley, míg a korábban Magyarországon légióskodó kosarasok közül az expécsi Chantelle Anderson, Marija Sztyepanova, Slobodanka Tuvic, a volt soproni Tully Bevilaqua, Okszana Zakaljuzsnaja vagy a BSE-ben is megfordult Wendy Palmer neve csenghet ismerősen.

az idei mezőny:

Charlotte Sting, Chicago WNBA, Connecticut Sun, Detroit Shock, Houston Comets, Indiana Fever, Los Angeles Sparks, Minnesota Lynx, New York Liberty, Phoenix Mercury, Sacramento Monarchs, San Antonio Silver Stars, Seattle Storm (címvédő), Washington Mystics

az eddigi győztesek

1997: Houston Comets

1998: Houston Comets

1999: Houston Comets

2000: Houston Comets

2001: Los Angeles Sparks

2002: Los Angeles Sparks

2003: Detroit Shock

2004: Seattle Storm.

(MTI)

Comments are closed.