Forrás: Index

Harmadszor próbál szerencsét a tengerentúlon, az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokságban Iványi Dalma, az NB I-ben címvédő MiZo-Pécsi VSK kapitánya, akit a héten az évad legjobbjának választottak. A magyar irányító ezúttal a San Antonio Silver Stars színeiben szerepel, de természetesen csak a Sopron elleni bajnoki finálé után csatlakozik társaihoz.

Ujhelyi már bajnok is volt

A tavalyi év második legjobb európai kosarasává választott irányító korábban a jogelőd Utah Starzzban, majd 2003-ban a Phoenix Mercuryban szerepelt, de utóbb mellőzöttsége miatt csakhamar hazatért.

Nem egyedüli magyar lesz a WNBA-ben Iványi, csatlakozik hozzá Ujhelyi Petra, a Szeged vezetőedzőjének, Ujhelyi Gábornak a lánya. A jelenlegi szezont az izraeli Ramat Hasharonnál töltötte, majd a Minnesota Lynxnél “nyaral”. A válogatott center sem először próbálkozik a tengerentúlon, két éve tagja volt a bajnok Detroit Shock keretének is.

További “ismerősök”

A Los Angeles Sparksban lép pályára az ősztől az MKB-Euroleasing Sopront erősítő Nikki Teasley, míg a korábban Magyarországon légióskodó kosarasok közül az ex-pécsi Chantelle Anderson, Marija Sztyepanova, Slobodanka Tuvics, a volt soproni Tully Bevilaqua, Okszana Zakaljuzsnaja vagy a BSE-ben is megfordult Wendy Palmer neve csenghet ismerősen.

A mezőny és a győztesek

Comments are closed.