Forrás: Origo

Közös egyiptomi-palesztin álláspontot kíván ismertetni Washingtonban Mahmúd Abbász palesztin elnök a Gázai övezetből történő izraeli kivonulással kapcsolatban – jelentette ki péntek este Kairóban Ahmed Abul Geit egyiptomi külügyminiszter.

Abbász minderről szombaton folytat egyeztetéseket az egyiptomi Sarm-es-Seikben Hoszni Mubarak elnökkel, néhány nappal a Palesztin Hatóság vezetőjének egyesült államokbeli látogatása előtt. Ennek keretében az egyiptomi és a palesztin elnök közös követeléseket dolgoz ki, amelyeket a tervek szerint Abbász ismertet majd George Bush elnökkel – közölte a kairói diplomácia vezetője.

Kereken három hónappal a tervezett izraeli kivonulás előtt kiéleződött a feszültség a palesztinok és Izrael között. Az izraeli kormány kilátásba helyezte, hogy keményen fellép a palesztin szélsőségesekkel szemben, amennyiben azok nem szüntetik be Izrael elleni támadásaikat.

Abbász május 26-án utazik az Egyesült Államokba. Ez lesz az első washingtoni látogatása, amióta megválasztották a Palesztin Hatóság elnökévé.

(MTI)

Comments are closed.