Forrás: Híradó

Kilenc cselgáncsozó képviseli a magyar színeket Rotterdamban a péntektől vasárnapig tartó Európa-bajnokságon, amely egyben az olimpiai bajnok Kovács Antal utolsó világversenye is lesz

A rotterdami cselgáncs Európa-bajnokság menetrendje:péntek:nők: 48 kg (Perge Ilona), 52 kg, 57 kgférfiak: 60 kg (Burján László), 66 kg (Ungvári Miklós)

szombat:nők: 63 kg (Szabó Brigitta), 70 kg (Mészáros Anett)férfiak: 73 kg (Braun Ákos), 81 kg (Gera Csaba)

vasárnap:nők: 78 kg, plusz 78 kgférfiak: 90 kg, 100 kg (Kovács Antal), +100 kg (Bor Barna)

A 100 kg-os paksi kiválóság a tavaszi Világkupa-viadalok közül Rómában arany-, Bukarestben pedig bronzérmet nyert, és tekintélyes medálgyűjteményéből már csak a kontinenselsőség hiányzik.

“Bár az év végi csapat Eb-n még valószínűleg elindulok, de az igazi nemzetközi megméretésekből ez lesz a végállomás. Jó formában vagyok, ami elég lehet egy dobogós helyezéshez, de az érem színe már szokás szerint apróságokon múlik. Remélhetőleg nem lesz olyan pechem, mint tavaly Bukarestben, amikor szemproblémáim miatt vesztettem el a döntőt” – mondta az MTI-nek a decemberi bokaműtétje után márciusban visszatért “Atom Anti”, akinek súlycsoporttársa, az olasz fővárosban harmadik Hadfi Dániel ezúttal kiszorult az utazó keretből, cserébe viszont ő vehet részt a kairói világbajnokságon szeptemberben.

A hatfős férfi válogatott tagja lesz még a februári Hungária Kupán bronzérmes Burján László (60), a két éve Európa-bajnok Ungvári Miklós (66), a varsói Vk-erőpróbán harmadik Braun Ákos (73), a Bukarestben döntős Gera Csaba (81) és a tavasszal három Vk-érmet begyűjtő Bor Barna (+100). Az eredetileg szintén keretbe jelölt, junior vb-második Rajcsányi Gergő (90) a felkészülés során combizomszakadást szenvedett, és legalább féléves pihenőre kényszerül.

“Nagyszerű Vk-menetelésen vagyunk túl, ami szép reményekre jogosít fel, én legalább két érmet várok a fiúktól. A fiatalok közül Burján és Bor nagy lehetőség előtt áll, míg a rutinos Ungvári, Braun, Gera és Kovács Anti remélhetőleg hozza a klasszisát” – jelentette ki Nagysolymosi Sándor férfi szakágvezető.

A nőknél csupán két bronzérem volt a termés a Világkupa-sorozatban, és Hollandiába is csak hárman utazhatnak az U23-as Eb-n ötödik Perge Ilona (48), a tavalyi olimpiáról épphogy lemaradó Szabó Brigitta (63) és a Papp László Sportarénában októberben junior világbajnok Mészáros Anett (70) személyében.

“Mivel rendkívül fiatal a csapat, konkrét elvárásokat nem fogalmazhatok meg, de valamelyik lánynak meghozhatja az áttörést ez az Eb. Szabó Brigi első idényét tölti a 63 kg-ban, Anettnek ha kijön a lépés, bármire képes lehet, míg Perge Ilona betegség miatt sokat kihagyott, de természetesen benne is nagyon bízom” – fejtegette Németh Ferenc szövetségi kapitány a tatai edzőtáborból.

A küldöttség csütörtökön kora reggel kel útra, és hétfőn 12:15 órakor érkezik vissza Ferihegyre.

A tavalyi, bukaresti Eb győztesei és magyar eredményei:férfiak: 60 kg: Ludwig Paischer (Ausztria), Burján László 7.66 kg: Bektas Demirel (Törökország), Ungvári Miklós 9.73 kg: Kioshi Uematsu (Spanyolország), Braun Ákos helyezetlen81 kg: Iliasz Nikolaosz Iliadisz (Görögország), -90 kg: Francesco Lepre (Olaszország), Rajcsányi Gergő 9.100 kg: Ariel Zeevi (Izrael), Kovács Antal 2.+100 kg: Szelim Tataroglu (Törökország), Csizmadia Zoltán helyezetlen

nők: 48 kg: Alina Dumitru (Románia), Csernoviczki Éva helyezetlen52 kg: Iona-Maria Aluas Dinea (Románia), -57 kg: Isabel Fernandez (Spanyolország), Szabó Brigitta helyezetlen 63 kg: Sara Alvarez (Spanyolország), Bejczi Zsuzsanna 9.70 kg: Edith Bosch (Hollandia), -78 kg: Jenny Karl (Németország), -+78 kg: Marina Prokofjeva (Ukrajna), –

Comments are closed.