Forrás: Index

Légitámadást hajtottak végre a Gázai övezetben

május 18. 16:27

[MTI]

Súlyosan megsebesült a Hamász palesztin iszlám szélsőséges mozgalom egyik aktivistája abban az izraeli légi rakétatámadásban, amelyet a Gázai övezet déli részén hajtottak végre – közölték egybehangzó palesztin és izraeli források. Egy izraeli katonai illetékes azt közölte, hogy a támadás egy olyan fegyveres csoportot célzott, amely Hán Junisz palesztin városból aknalövedékeket akart kilőni egy zsidó településre. A sérült Hamász-harcos állapota válságos. Ez volt az első eset, hogy az izraeli légierő rakétatámadást hajtott végre palesztin fegyveresek ellen azóta, hogy februárban a szembenálló felek kölcsönös tűzszünetet hirdettek.

Szemtanúk szerint a Hamász szélsőséges szervezet egyik aktivistáját ölték meg szerdán izraeli katonák a Gázai övezet és Egyiptom határán. A 22 éves férfi az idézett források szerint a fejébe kapott golyót. Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg a történteket, megfigyelők azonban rámutattak: a február 8-i izraeli-palesztin tűzszünet óta ritkábbak lettek az ilyen jellegű támadások. Palesztin részről azt hangsúlyozták, hogy az áldozat nem tett mást, mint azt, hogy a rafahi menekülttábort őrizte. A tábor lakói egy robbanásról számoltak be, s izraeli részről ezt követően történt a halálos lövés. Súlyosan megsebesült a Hamász palesztin iszlám szélsőséges mozgalom egyik aktivistája abban az izraeli légi rakétatámadásban, amelyet a Gázai övezet déli részén hajtottak végre – közölték egybehangzó palesztin és izraeli források. Egy izraeli katonai illetékes azt közölte, hogy a támadás egy olyan fegyveres csoportot célzott, amely Hán Junisz palesztin városból aknalövedékeket akart kilőni egy zsidó településre. A sérült Hamász-harcos állapota válságos. Ez volt az első eset, hogy az izraeli légierő rakétatámadást hajtott végre palesztin fegyveresek ellen azóta, hogy februárban a szembenálló felek kölcsönös tűzszünetet hirdettek.

Szemtanúk szerint a Hamász szélsőséges szervezet egyik aktivistáját ölték meg szerdán izraeli katonák a Gázai övezet és Egyiptom határán. A 22 éves férfi az idézett források szerint a fejébe kapott golyót. Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg a történteket, megfigyelők azonban rámutattak: a február 8-i izraeli-palesztin tűzszünet óta ritkábbak lettek az ilyen jellegű támadások. Palesztin részről azt hangsúlyozták, hogy az áldozat nem tett mást, mint azt, hogy a rafahi menekülttábort őrizte. A tábor lakói egy robbanásról számoltak be, s izraeli részről ezt követően történt a halálos lövés.

Comments are closed.