Forrás: MNO

Izrael budapesti nagykövete cáfolja azokat a szabálytalanságokat, amelyek szerint elhanyagolja feladatait, helyette – hogy adósságait rendezze – ingatlanügyekkel és üzleti vállalkozásokkal foglalkozik. A vádak az izraeli rádióban hangzottak el.

A vádak alaptalanok – mondta a nagykövet, és kijelentette: semmiféle üzleti akciót nem folytat hazánkban, sem neki, sem családjának nincsenek itteni üzleti vállalkozásai. A nagykövet azt feltételezi, hogy az őt ért támadások hátterében a függetlenség napja alkalmából rendezett ünnepségsorozat állhat, pontosabban a rendezvények finanszírozásának kérdése.

A nagykövetről azt is mondták, hogy nem fizette ki számláit budapesti éttermekben, továbbá, hogy angolul nem tud, és magyarul is alig beszél. Az izraeli sajtó ezzel arra utalt, hogy a nagykövet Silvan Saron külügyminiszter politikai megbízottja. Ahogyan ő mondta, a pletykákra épített szenzációt visszautasítja, bizonyítékként magyarul mondott néhány mondatot.

A nagykövet közölte: szerinte az izraeli politikai helyzet is hozzájárult az őt ért támadássorozathoz, de kijelentette, hogy továbbra is végzi a munkáját, és azt tartja szem előtt, hogy erősítse a magyar-izraeli gazdasági és politikai kapcsolatokat.

Magyar Rádió

Comments are closed.