Forrás: Híradó

Dávid Admon állítólag nem tud angolul, magyar szókincse hiányos, és azzal is megvádolták, hogy nem fizette ki számláit budapesti éttermekben

Vizsgálatot indított az izraeli külügyminisztérium a magyarországi nagykövetségről jelentett szabálytalanságok ügyében – közölte több izraeli forrás.

A The Jerusalem Post című újság internetes kiadásában idézett hír szerint Amikam Lévi, az izraeli külügyminisztérium illetékese egy belső jelentésben azt állítja, hogy Dávid Admon budapesti nagykövet szabálytalanságokat követett el diplomáciai tevékenysége során.

A jelentés egyebek közt megemlít egy üzletemberekkel tartott, nagykövetségen kívüli találkozót, azt állítva, hogy Admon figyelmét sokkal inkább lekötik az ingatlanügyletek és próbálkozásai, hogy megvesse lábát a helyi üzleti életben, mint a Magyarországhoz fűződő izraeli diplomáciai kapcsolatok irányítása. Az állítólag adósságoktól szorongatott Admont azzal is megvádolták, hogy nem fizette ki számláit budapesti éttermekben. A jelentés a továbbiakban felsorolt több vitatható kiadási tételt is a nagykövetségen, köztük a Függetlenség Napja alkalmából 2004-ben adott pazar fogadást, és a nagykövet szemére veti, hogy nem tud angolul, magyar szókincse pedig hiányos.

A diplomata mindezt cáfolta – mint közölte, angolul 20 éve beszél, a magyar pedig voltaképpen anyanyelve -, és úgy nyilatkozott, hogy hivatalos bírálatot nem kapott. A külképviselet munkáját ért támadást egy olyan csatározás részének nevezte, amely már régóta tart a külügyminisztériumban. A jeruzsálemi külügyi tárca a bizalmáról biztosította ugyan Admont, de a vizsgálatot elindítja.

hirado.hu

Comments are closed.