Forrás: Hírtv

Vizsgálat indult a zsidó állam budapesti nagykövetségén elkövetett feltételezett szabálytalanságok ügyében. Az izraeli külügyminisztérium egyik illetékese egy belső jelentésben azt írta, hogy a budapesti nagykövet szabálytalanságokat követett el munkája végzése közben.

A zsidó állam budapesti nagykövete állítólag az izraeli külügyminiszter politikai kinevezettje. A jelentés szerint Dávid Admont sokkal inkább lekötik az ingatlanügyek és a magyar üzleti életbe való bekapcsolódás, mint a Magyarországhoz fűződő izraeli diplomáciai kapcsolatok irányítása. A jelentés szerint Admon nem beszél angolul és magyar szókincse is erősen korlátozott.

A Jerusalem Post írása szerint Admon egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy magyar az anyanyelve, és hogy több mint húsz éve beszél angolul. Az állítólag adósságoktól szorongatott Admont azzal is megvádolták, hogy nem fizette ki számláit a budapesti éttermekben, illetve hogy felesége megalázóan bánik a követségi alkalmazottakkal. Ezekre a vádakra Dávid Admon azt válaszolta, hogy felesége havonta-kéthavonta jár be a nagykövetségre, és a köszönés kívül alig vált néhány szót az alkalmazottakkal. A nagykövet elutasította azokat a vádakat is, hogy mellőzi a magyarországi zsidó közösséget, megjegyezve, hogy már majdnem minden magyarországi zsinagógában jár és mindenüt lelkesedéssel fogadták.

Comments are closed.