Forrás: Magyar Rádió

Éles kritika, érdekes tartalmú bírálatok. Izrael budapesti nagykövete cáfol, pedig nem kevés, amit hazájából felhoznak a rovására.

Az izraeli katonai rádió reggeli műsorában elhangzottak szerint Izrael budapesti nagykövete, David Admon tevékenységéről igencsak negatív jegyzőkönyv készült. A műsor szerint a budapesti nagykövet elleni panaszok nyomán az izraeli külügyminisztérium kiküldöttje belső ellenőrzést tartott, amelynek eredményei a következők.

A jegyzőkönyv szerint az izraeli külügyminiszter által politikai okokból kinevezett Likud párthoz közeli Admon elhanyagolja nagyköveti feladatait, helyette, hogy adósságait megpróbálja rendezni, ingatlanügyekkel és üzleti vállalkozásokkal foglalkozik. A nagykövet nem tud angolul, és magyartudása is hiányos, lekezelően bánik a követség alkalmazottaival, és a vádak szerint többek közt hitelbe étkezik különböző budapesti vendéglőkben, ahol tartozásait később sem rendezi.

A rádióműsorban felhívták David Admont, aki elutasította a vádakat, és politikai támadásnak nevezte őket. Az izraeli külügyminisztériumban közölték, hogy a közeljövőben tanulmányozni fogják a most elkészült jegyzőkönyv tartalmát.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.