Forrás: MNO

A szentlélekről és az egyházról beszélt pünkösdi homíliájában XVI. Benedek pápa, aki a Szent Péter-bazilikában pontifikálta az ünnepi szentmisét.

A szentlélek fuvallata a bábeli zűrzavar után megnyitotta a népek között emelt akadályokat. A keresztény egyház pedig egységbe forrasztotta Isten népét, zsidókat és görögöket, szabadokat és rabszolgákat, közöttük is megszűntek a különbségek – fogalmazott a katolikus egyházfő, aki azt mondta, ez ma is így van.

Az egyház ledönti a népek, a fajok, a társadalmi osztályok közötti falakat, amelyeket mi magunk, emberek emelünk folyamatosan. Mi zárjuk be a kapukat lelkünkben is, amelyeket csak a szentlélek tud megnyitni.

Semmi sem javulhat a világban, ha a rosszat nem győzzük le, és a rosszat nem szavakkal, hanem megbocsátással lehet legyőzni – mondta a teológus XVI. Benedek pápa, aki most is hosszú magyarázatot fűzött az evangélium pünkösdi olvasmányaihoz.

Dében az egyházfő a napsütötte római Szent Péter téren összegyűlt hívőkhöz szólt. Olaszországban a pünkösdöt, ami a húsvéttól számított ötvenedik nap, csak a hívő katolikusok ünneplik, s ez a nap nem számít munkaszüneti napnak.

Comments are closed.