Forrás: MNO

Ma délben tüntetnek a megszúrt 15 éves fiúért a Moszkva téren. P- József szülei és több civil szervezet a térről elsétálnak a Szent János Kórházhoz, ahol a fiú egy hete fekszik az intenzív osztályon – tudható meg a Színes Mai Lap mai számából.

A jövő hét elején feltehetően megengedi a sértett állapota, hogy beszélni tudjon a nyomozókkal.

A ami tiltakozó, a rasszizmust elítélő megmozdulást a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) kezdeményezte. A tiltakozó akcióhoz a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete, az MSZP Országos Emberjogi és Gyermek Tagozata, az SZDSZ – Új Generáció, az Országos Cigány Önkormányzat, a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége, a Haver Alapítvány, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, a Bnai B”aith Budapest Páholy, a Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalma, a MSZP budapesti társadalompolitikai tagozata, valamint országos roma tagozata, a Raoul Wallenberg Egyesület csatlakozott.

A nyomozás adatai szerint egyébként nem voltak rasszista motivációjú cselekedetre utaló jelek a bűncselekmény során. Horváth Ferenc rendőr alezredes, a BRFK nyomozó főosztályának vezetője a Magyar Rádiónak nyilatkozva pénteken kijelentette:

„E pillanatban nincs olyan információ, ami arra utalna, hogy rasszista megnyilvánulás volt ez a bűncselekmény.”

Comments are closed.