Forrás: MA

Ami itt tőlünk néhány méterre történt a 21-es buszon, egy kamasz fiúnak és a családnak örökre bevésődött drámája. . Ez a dráma – azáltal, hogy megtörténhetett – az általános züllést minősíti – mondta Pettkó András.

2005.05.15 19:44 MDF közlemény

Tiltakozásra összegyűlt polgártársaim!

Mindenek előtt az édesanyát, a szülőket, a testvéreket, a családot szeretném biztosítani a Magyar Demokrata Fórum együttérzéséről. És nemcsak őket, hanem azokat is, akik ennek a brutális és emberileg minősíthetetlen bűnténynek a megtörténte után attól rettegnek, hogy velük ebben az országban minden szörnyűség megtörténhet. Éppen ezért, a sokakban felgyülemlő félelem miatt a Magyar Demokrata Fórum nem tartja elegendőnek az együttérzést. Cselekedni kell!

Ami itt tőlünk néhány méterre történt a 21-es buszon, egy kamasz fiúnak és a családnak örökre bevésődött drámája. De tisztelt polgártársaim, ennél sokkal többről van szó!

Jó jelek vannak arra, hogy a fiatal test, a fiatal szervezet úrrá lesz az orvosilag kezelhető bajon. A család, a barátok lelki sebei is lassan de gyógyulnak majd. Ez a tiltakozó gyűlés is annak a bizonyítéka, hogy nem hagyjuk, nem hagyhatjuk őket egyedül. Ez a dráma azonban nem csak a családé. Ez a dráma – azáltal, hogy megtörténhetett – az általános züllést minősíti.

Mi nem gördítenénk akadályt a magyar alkotmány olyan irányú módosítása elé, ami után rendkívül kockázatossá válna, hogy valaki fényes nappal középkori módon felkoncoljon bárkit is. Csakhogy ezt a mai alkotmány sem teszi lehetővé! Nem kell alkotmányt módosítani, nem kell politikai jelszavakat hangoztatni a rasszizmusról és az idegengyűlöletről! Elég lenne betartani és betartatni azt, amit már a tízparancsolat is előírt!

A Magyar Demokrata Fórum soha nem áll be azoknak a sorába, akik szinte kéjjel rombolják az állami és igazságügyi, a bűnüldöző szervezeteknek, többek között a rendőrségnek a tekintélyét. Akik ezt teszik, azok lényegében a demokrácia ellen és a bűnözés érdekében agitálnak. Most mégis arra kérjük a nyomozó hatóságokat, hogy minél hamarabb és minél teljesebb eredménnyel zárják le a nyomozást. Ha ebben az ügyben a tettes ismeretlen maradna és elmaradna a vádemelés, annak beláthatatlan következményei lehetnének.

Tisztelt jelenlévők!

Most is láthatjuk, hogy a mai magyar társadalom egyik legnagyobb baja a közömbösség.

A 21-es buszon ugyanaz történt – csak kíméletlenebb formában -, mint a különböző választásokon. Jobb, ha én nem láttam semmit, nem teszek semmit. A karddal átszúrt fiút otthagyom, a választásokon, pedig nem megyek el szavazni. Legyen, ami lesz! Nekem semmi közöm a saját életemhez. Hogy aztán holnap engem szúrnak keresztül? Akár karddal, akár csak politikailag? Az majd akkor fog fájni, amikor bekövetkezik.

Csakhogy, tisztelt polgártársaim, minden bekövetkezik, aminek nem álljuk az útját.

Nagyon nagy felelősség terheli azokat, akik most már nem kétfelé, hanem diribdarabokra szaggatják ezt az országot, sőt a nemzetet is.A Magyar Demokrata Fórum hiába mondja évek óta, hogy legalább a nemzeti minimumokban meg kellene egyezni. Ez nem cigány, nem magyar, nem zsidó és ki tudja még, hogy milyen kérdés. Ez emberi kérdés. Egy normális országban, amit mi hirdetünk, a megegyezés szándéka volna a minimum.

Egy normális ország normális közösségében itt kellene lenniük azoknak, akik tudják, vagy sejtik, hogy ki lehetett az elkövető. Csodákra ugyan nem számítok, mégis azt mondom, az elkövetőnek is itt kellene lennie. Itt kellene bocsánatot kérnie azért, amit elkövetett, és vállalni érte a büntetést. Most egy elgyötört édesanyának mondom: az ő fájdalma nyomán sokaknak a szeméről hályognak kell lehullania. Mert egy olyan országra van szükségünk, ahol ilyesmi sohasem fordulhat elő.

Kisfiának jó egészséget kívánok.

Comments are closed.