Forrás: Origo

Lövöldözés tört ki szerdán este Prága belvárosában, amikor két ismeretlen férfi megpróbálta kirabolni a Vencel téren lévő Mustek aluljáróban a fogadóirodát. Kedden a cseh főváros egyik külső kerületében is lőttek.

A rablók és a rendőrök is lövöldöztek szerdán este a prágai belvárosban. Legalább négy-öt lövést adtak le egymásra, ami hatalmas riadalmat okozott az emberek ezreivel – köztük nagyszámú külföldi turistával – teli prágai városközpontban. A megriadt emberek az üzletekbe, vendéglőkbe menekültek, illetve ott bújtak el gyorsan, ahol csak tudtak. Személyi sérülés nem történt. A rablóknak sikerült elmenekülniük.

 

Prágában voltak már hasonló esetek. Tavaly nyáron egy izraeli kaszinótulajdonos ellen kíséreltek meg merényletet közel a Vencel térhez. A támadó azonban elejtette a gránátot, így az végül is a páncélozott autó alatt robbant fel. Az izraeli vállalkozónak nem történt ugyan baja, de a közeli McDonald´s étterem teraszán üldögélő vendégek közül majdnem két tucat – többségük külföldi – könnyebben megsérült.

 

Kedden este pedig Prága déli külvárosában, Modranyban volt lövöldözés. Az egyik helyi játékteremben egy ukrán fiatalember késsel megtámadta a terem biztonsági őrét, aki először a levegőbe lőtt, majd miután így sem tudta megfékezni a dühöngő férfit, gyomron lőtte. Amennyiben nem sikerül bizonyítania, hogy mindezt önvédelemből tette, két év szabadságvesztésre ítélhetik.

(MTI)

Comments are closed.