Forrás: HVG

Lövöldözés tört ki szerdán este Prága belvárosában, amikor két ismeretlen tettes megpróbálta kirabolni a Vencel téren lévő Mustek aluljáróban a fogadóirodát.

A rablók és a rendőrök legalább négy-öt lövést adtak le egymásra, ami hatalmas riadalmat okozott az emberek ezreivel – köztük nagyszámú külföldi turistával – teli városközpontban. A megriadt emberek az üzletekbe, vendéglőkbe menekültek, illetve ott bújtak el gyorsan, ahol csak tudtak. Személyi sérülés nem történt. A rablóknak sikerült elmenekülniük.

Prágában voltak már hasonló esetek. Tavaly nyáron egy izraeli kaszinótulajdonos ellen kíséreltek meg merényletet közel Vencel térhez. A támadó azonban elejtette a gránátot, így az végül is a páncélozott autó alatt robbant fel. Az izraeli vállalkozónak ugyan nem történt baja, de a közeli McDonald’s étterem teraszán üldögélő vendégek közül majdnem kéttucat – többségük külföldi – könnyebben megsérült.

Kedden este pedig Prága déli külvárosában, Modranyban volt lövöldözés. Az egyik helyi játékteremben egy ukrán fiatalember késsel megtámadta a terem biztonsági őrét, aki először a levegőbe lőtt, majd miután így sem tudta megfékezni a dühöngő férfit, gyomron lőtte. Amennyiben nem sikerül bizonyítania, hogy mindezt önvédelemből tette, két év szabadságvesztésre ítélhetik.

MTI

Comments are closed.