Forrás: Világgazdaság

Ingatlanpiac

Lakópark és üzletek a Kábel Művek telkén

[2005-05-12]

Várhatóan már a nyáron elindul a Magyar Kábel Művek egykori, lágymányosi telkein a Sajó Befektetési Rt. és az izraeli Sybil Holdings beruházásában a lakásokat, irodákat és üzleteket magában foglaló új negyed kivitelezése. A projekt véglegesítése és a finanszírozás kimunkálása egy hónapon belül lezárulhat – tudtuk meg Farkas Dániel projektfelelőstől, aki a Sajó Rt. másik nagyberuházását irányító Nádorliget Rt. vezérigazgatója.

A Budafoki úton található kivételes adottságú 13 hektáros terület több mint 14,5 millió euróért (3,5 milliárd forintért) 2004 decemberében került új tulajdonosai birtokába. Az eladó az olasz Pirelli, a vevők a Nádorliget lakóparkot is fejlesztő Sajó Befektetési Rt., illetve az izraeli Sybil Holding.

A beruházók tervei szerint a Budafoki út 111. alatt található telekre megálmodott projekt keretében épülő 1500 lakás, 60 ezer négyzetméter iroda, illetve 15 ezer négyzetméter kereskedelmi központ teljes mértékben illeszkedni fog a környék fejlesztései (lágymányosi aquapark, egyetemi campus) közé. A Sajó Befektetési Rt. 122 millió eurós (30 milliárd forintos) beruházása négy ütemben valósul meg, 2006 végére várhatóan megtörténik az első 300-400 lakás átadása, a teljes befejezést az évtized végére tervezik.

Farkas Dániel szerint a lakások átlagára – a Nádorligethez hasonlóan – 270-300 ezer forint lesz négyzetméterenként. A garázsokat 2-2,3 millió forintért kínálják majd. “Pesti árakkal dolgozunk Budán, s szeretnénk, ha Budán ez lenne a legolcsóbb” – jelentette ki arra utalva, hogy milyen szempontokat vettek figyelembe az ár kialakításánál.

Az irodákról és az üzletekről szólva azt mondta: inkább eladnák, semmint bérbe adnák azokat, a bruttó ár 330 ezer forint lesz négyzetméterenként. Ha bérletről kötnek szerződést, akkor az nyolc eurós négyzetméterenkénti árról indul. (VG)

Comments are closed.