Forrás: Index

A Ferencváros szerdai megsemmisítő kupaveresége után újra a klub sorsa került előtérbe. Az elnök, Furulyás János hónapok óta befektetőt keresett, konkrétumokkal soha nem szolgált, csak mindannyiszor jelezte, folymatosan tárgyal, a megállapodás közel. Eközben a szurkolók a Hajrá Fradinál is többször vették szájukra a „Furulyás takarodj” rigmust, ő azonban kitartott. A IX.

kerületi egyesület elnöke a csürörtöki elnökségi ülésen bejelentette: megkezdik a tárgyalásokat két eddig – a közvélemény számára – ismeretlen befektetővel.

Háromból kettő

Eddig nagy hallgatás volt a Fradi esetleges bekfektetőjéről, most is annyi derült csak ki, hogy egy nem európai – feltehetően amerikai-izraeli – befektetőcsoport hajlandó lenne pénzt tenni a Fradiba. Három ajánlata volt a Furulyásnak, de ebből csak kettőt vett komolyan az elnökség, az jelöltek közül eggyel rögtön, a másikkal a jövő héten kezdik meg az egyeztetést. „Három ajánlatot terjesztettem az elnökség elé, közülük az elnökség döntése értelmében az egyikkel nem foglalkozunk a továbbiakban, hiszen a leadott tervezetben csak általánosítva voltak az elképzelések, semmi konkrétumot nem tartalmazott az. Jelen állás szerint úgy döntöttünk, hogy az egyik, nem európai csoporttal kezdjük meg azonnal a tárgyalásokat” – nyilatkozott Furulyás az ftc.hu-nak. Főleg az ingatlanra pályáznak

Az elnök szavaiból kiderült, hogy a nevét elhallgatni kívánó nem európai csoportot főleg az ingatlan érdekli, ám ha velük meg tud állapodni a Ferencváros, feltételként szerepelni fog a szerződésben, hogy új stadiont kell építeni az Üllői útra. Furulyás az egész tervezetet arra a tavalyi ígéretre alapozza, mely szerint 2004. március 1-jén megállapodás született a sporttárca, az állami létesítményeket kezelő Sportfólió Kht. és a klub között, hogy az Üllői úti stadion nyolchektáros területéből hat hektár negyvenkilenc évre vagyonkezelői joggal a FTC-hez kerül. Azonban ez a mai napig nem lépett hatályba, sőt, a határidő lejártáig sem történt érdemleges változás.

A vagyonkezelői jogon múlik az egész

Az első időpont április 3. volt, most május 31. a cél, a befektető miatt. Furulyás szerint ha június 3-ig nem sikerül aláírni az előszerződést a nem európai csoporttal, akkor az eláll a szerződéstől. Ennek feltétele pedig, hogy „tető alá hozzák” a megállapodást az állammal, és az FTC-re ruházzák át a stadion és a környező terület vagyonkezelői jogát. Ha ez megtörténne, akkor kilábalhatna a klub a kilátástalan anyagi helyzetből, bár egyelőre ennek részletei sem ismertek. „A területhasználatért általuk kifizetett összeg, ha nem is hosszú időre, de átmenetileg megoldaná a klub és a részvénytársaság gondjait” – bizakodott a zöld-fehérek első embere.

Az európaiak pénzt is adnának

A másik szóba jöhető befektető egy európai csoport, de az ő beadványuk – hasonlóan az elvetett ajánlathoz – sem tartalamaz konkrét javaslatokat, mégis tárgyalna velük Furulyás. A korábbi nyilatkozatok szerint ez a jelentkező lehet a válogatott menedzsere, Peter Pellady közvetítésével érkező svájci cég, amely a terület hasznosításán túl pénzt is folyatna a szebb időket megélt egyesületbe. „Ez a cég még nem véglegesítette teljesen az elképzeléseit, így csak annyit mondhatok, befektetne a részvénytársaságba, de az sem kizárt, hogy az ingatlan is érdekli” – összegzett Furulyás.

A Ferencvárosnak égető probléma a pénztelenség, a játékosok több hónapja nem kapják meg zökkenőmentesen a járandóságaikat, a klubot üzemeltető részvénytársaság tartozása háromszázötvenmillió forintra rúg.

Comments are closed.