Forrás: Híradó

Spielberg nyáron nálunk készíti új filmjét Eric Banával

Budapestre érkezik a Trója sztárja. Steven Spielberg Magyarországon forgatja legújabb filmjét, amely az 1972-es müncheni olimpia alatt izraeli sportolók ellen végrehajtott terrorakció „utóéletéről” szól.

A film forgatókönyve több forrás, köztük George Jonas – Jónás Gyögy -magyar származású kanadai író 1984-es regénye alapján készült. A téma régóta foglalkoztatta Steven Spielberget. Három évvel ezelőtt vette tervbe a film elkészítését, és már tavaly nyáron belekezdte volna, de nem volt megelégedve az addigi forgatókönyvekkel, ezért végül a Pulitzer-díjas Tony Kushnert kérte fel megírására.

Marvin Levy, az amerikai filmrendező szóvivője telefonon elmondta, hogy a forgatás nyáron, július elején kezdődik, de nem mindjárt Magyarországon, hanem először egy másik országban – azt azonban nem nevezte meg. A forgatás két-három hónapig tart, és a közepe felé kezdődik a magyarországi munka, amelyre Magyarországra érkezik majd Steven Spielberg.

A szóvivő a film tartalmáról csak annyit mondott, hogy az nem magáról a müncheni túszdrámáról, hanem annak „utóéletéről” szól. A film címe: Vengeance (Bosszú) megegyezik George Jonas könyvének címével. A regény arról szól, hogyan kutatják fel és likvidálják az izraeli sportolók életének a kioltásáért felelős terroristákat.

A Vengeance szerepeinek kiosztása még tart, egyelőre csak a Trója című filmben látott ausztráliai Eric Bana szereplése teljesen biztos, de remélik, hogy az angol Daniel Craig lesz film másik sztárja. Craig a Sorstalanságban amerikai tisztet játszott. A film operatőrje Janusz Kaminski lesz.

Marvin Levy a magyarországi előkészítést firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy az európai forgatásra már valóban tettek előkészületeket, de ennél többet nem mondhat. A filmet a tervek szerint december 23-án mutatják be az Egyesült Államokban, külföldön pedig 2006 elején – mondta Marvin Levy.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.