Forrás: Index

Hírlap BelföldKülföldTechGazdaságBulvárVéleménySportKultKeresésFórumokLevelezésTár.hu

Hotel, Biztosítás, Cinematrix, Utazás, Érettségi, TotalCar, Népítélet, Larkinor, Homár, Chat, Velvet, 24óra, Prohardver, Lakás

hirdetés

cinehirek

KritikákHírekCikkekFilmpremierekDVD-premierekToplistaGalériaJáték

Keresés

Filmek közt Személyek közt Cikkek közt Teljes filmadatbázisť

A brazil Marcelus L. man.road.river (férfi.utca-folyó) című filmje nyerte el a május 5. és 10. között zajló 51. Oberhauseni Rövidfilmfesztiválon a 7500 euróval járó nagydíjat. A versenyben Csáki László filmje is részt vett.

“A man.road.river tíz perces videós felvétele brilliáns, példásan dolgozza fel a vizuális anyagot” – áll a zsűri indoklásában, és még: – “A férfi, az utca és a folyó rövid ábrázolása maximális allegórikus hatást ért el.”

A hagyományokban gazdag rövidfilm fesztivál 3500 euróval jutalmazott fődíjait a malajziai Tan Chui Mui Egy fa Tanjung Malimban című fiktív önéletrajza és az izraeli Guy Ben-Ner Vad ifj című kisfilmje kapta, amiben négy éves kisfiának a konyhai nevelését beszéli el.

A múlt csütörtökön megnyílt Fesztiválon 36 ország 134 alkotását mutatták be. Egyetlen magyarként Csáki László Darazsak, ludak, körtefa című kréta-animációs filmje is részt vett a versenyprogramban.

Comments are closed.