Forrás: Múlt-Kor

2005. május 3-án a filozófia és a bölcsészettudomány tiszteletbeli díszdoktora címet kapta a berlini Szabad Egyetemen (Feie Universität) Kertész Imre és Günter Grass, a két irodalmi Nobel-díjas.

Nézőpontváltás túlélők segítségével: Nézőpontváltásra lenne szükség a holokauszt emlékezetében, azt a tapasztalatot is figyelembe kellene venni, amelyről az időszakot átélők és túlélők vallanak – mondta Gyáni Gábor történész.

Kertész Imre előadása a Svéd Akadémián: Auschwitz bizonyos értelemben felfüggesztette az irodalmat, Auschwitzról csak fekete regényt lehet írni, folytatásos ponyvaregényt, amely Auschwitzban kezdődik és mind a mai napig tart.

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51