Forrás: Magyar Rádió

Két kézigránát robbant csütörtökön New Yorkban annál az épületnél, amely a brit főkonzulátusnak is helyet ad. Felmerült a gyanú, hogy a támadás összefüggésben van az ugyancsak csütörtökön tartott brit választásokkal. Mostanra kiderült, hogy másról lehet szó.

Egyelőre még mindig semmi ötletünk nincs, hogy ki és miért követhette el a robbantást – mondta csütörtök esti tájékoztatóján New York polgármester, Michael Bloomberg. Ami bizonyos: nem a brit parlamenti választásokkal függ össze a merénylet. Az épületben ugyanis, amelynél robbantottak, nemcsak a brit főkonzulátus van, hanem különféle irodák is. Köztük egy olyan cégé, amely olyan buldózereket szállít Izraelnek, amelyekkel a palesztinok házait szokták lerombolni.

Emiatt egyébként már korábban is volt tüntetés az épület előtt. Raymond Kelly rendőrfőnök éppen ezért úgy gondolja, hogy akár ez is állhatott a robbantás hátterében. Biztonsági szakértők mindjárt megjegyezték, hogy a robbantás látványosan érzékelteti, hogy New York minden óvatosság és nagy biztonsági intézkedés ellenére is változatlanul sebezhető.

Járai Judit (Washington)

Comments are closed.