Forrás: Magyar Rádió

A magyar származású, Izraelben élő Dan Reisinger életművéből Utak címmel nyílik kiállítás hétfőn Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban.

A tervezőgrafikus-designer, képgrafikus, festő- és szobrászművész számára az 1958-as brüsszeli Világkiállítás díjnyertes plakátja hozta meg a nemzetközi elismertséget – olvasható a kulturális minisztérium MTI-hez eljuttatott összegzésében.

A kortárs tervezőművészet legnagyobb újítói közé sorolható Dan Reisinger számos belsőépítészeti megrendelést kap, áruházakba „viszi be” az ipari művészetet, irodákat, fogadótermeket kelt életre. Egyik legkedvesebb műfaja a plakáttervezés.

A magyar-izraeli kulturális kapcsolatok erősítése érdekében kifejtett tevékenységéért 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

A megnyitón Benedek András, a kulturális minisztérium közigazgatási államtitkára és David Admon, Izrael Állam budapesti nagykövete mond köszöntőt. A június 5-ig megtekinthető kiállítást Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke nyitja meg.

MR

Comments are closed.