Forrás: Múlt-Kor

www.mult-kor.hu

Új-Zéland online történeti emlékhelyet nyitott

2005. május 5.

Az új-zélandi kulturális és örökségvédelmi miniszter az Ausztrál és Új-Zéland Hadsereg Csoport (ANZAC) 1915-ös gallipoli partraszállásának 90. évfordulóján weboldalt adott át.

A kilenc hónapig tartó ádáz kűzdelemben az ausztrál és új-zélandi katonák kétharmada esett el

Kiút az állóháborúból

Törökország hadbalépése

A hadművelet

Hátrányos időveszteség

Partraszállás

VégjátékAz Anzac Day (április 25-e) emlékének szentelt honlap (http://www.anzac.govt.nz/) képek, térképek és szöveges információk segítségével mutatja be a Gallipoli-hadművelet és az ANZAC Day jelentőségét.

A kb. 30 ezer fős Ausztrál és Új-Zéland Hadsereg Csoport William Birdwood parancsnok vezetésével önhibáján kívül vallott kudarcot. A harci szellemmel és bátorsággal nem volt probléma, de egy tengeráramlat következtében a tervezett ponttól csak másfél kilométerrel távolabb tudtak partraszállni, így a sík terep helyett magas sziklafalakkal találták szembe magukat. Ádáz küzdelem indult a Csunuk Bairt magaslat birtoklásáért, az ember-ember elleni küzdelemben végül győzött a török túlerő.

A történelmi eseményeket felidéző dokumentumok mellett a partraszállás helyszínét bemutató 360 fokos panorámakép és az elesett hősök neveit tartalmazó adatbázis is megtalálható a weboldalon.

Az új-zélandi kulturális és örökségvédelmi minisztérium azért alakította ki a történeti emlékhelyet, mert sok új-zélandi egyáltalán nem juthat el Európába, a Gallipoli-félszigeten található emlékhelyre.

Összehasonlítás végett néhány nemzeti identitást tükröző honlap Magyarországról:

Magyar Korona – My WordPress Blog

Hozzáférés a prémium domainekhezA domain bérlésével olyan prémium domainekhez is hozzáférést kap, amelyek esetleg nem vásárolhatók meg. Ez különösen előnyös azoknak a vállalkozásoknak, amelyek iparági vezető szerepet szeretnének szerezni, és emlékezetes és professzionális online jelenlétet szeretnének elérni. A prémium domain bérlése lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kívánatos és felismerhető domain nevet használjanak anélkül, hogy meg kellene fizetniük a vásárlás magas költségeit.

Korábbi népszerű játékaink kategóriánként:

Sok szórakoztató online, flash jatek gyerekeknek (kicsiknek, nagyoknak) és felnőtteknek ingyen. Le sem kell tölteni, azonnal játszhatsz. Kicsi és nagy gyerekeknek és felnőtteknek szóló játék egyaránt található kínálatunkban. Kipróbálhatod milyen lenne bébi szitternek vagy éppen modellnek lenni. Öltöztetheted kedved szerint a virtuális modelled. Süthetsz sütit és pizzát is, sőt ki is szolgálhatod az étterembe betérő vendégeket.

http://www.trianon1920.hu/

Page has moved

No Description

1956.hu

No Description

www.mult-kor.hu?article=9577

Minden jog fenntartva Š 2001-2004 Múlt-kor történelmi portál

A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.

Comments are closed.