Forrás: MNO

Letartóztatták a titkos dokumentumokat átadó Pentagon-elemzőt – írja a New York Times. A Fehér Ház azt akarja, hogy Oroszország ítélje el Kelet-Európa szovjet megszállását – cikkezik a Washington Times. A National Review Online arról ír, hogy az amerikai külügyminisztérium továbbra is Iránt tartja a terrorizmus fő támogatójának.

New York Times

Letartóztatták azt a Pentagon-elemzőt, aki a vád szerint titkos dokumentumokat adott át egy Izrael-párti lobbi csoportnak, az American Israel Public Affairs Committee-nak (AIPAC). Amint arról az MNO lapszemle korábban már beszámolt, az AIPAC azóta elbocsátotta az ügyben érintett két munkatársát. A kérdéses titkos dokumentumok a vád szerint többek között amerikai csapatok ellen irányuló lehetséges iraki támadásokkal is foglalkoznak – írja a New York Times.

Washington Times

Bush elnök Putyinnal való találkozása előtt a Fehér Ház arra biztatja Oroszországot, hogy határolja el magát és ítélje el Kelet-Európa szovjet megszállását, ezzel is elősegítendő, hogy az egykor orosz uralom alatt álló országokkal jobb legyen a kapcsolata – számol be a Washington Times.

National Review Online

Az amerikai külügyminisztérium értékelése szerint a 2004-es évben „továbbra is Irán maradt a terrorizmus legaktívabb állami támogatója” – cikkezik aNational Review Online, az amerikai jobboldal egyik fő publikációja.

Weekly Standard

Az iskolai tankönyveket egyre inkább politikailag korrekt szellem hatja át – írja a jobboldali Weekly Standard magazin. A színes bőrű kisebbségek és a nők szerepét felnagyítják, míg egyéb, nem színes bőrű kisebbségek (pl. zsidó Nobel-díjasok) nem érdemelnek említést.

Comments are closed.