Forrás: Híradó

A fiatalok kövekkel dobáltak meg izraeli katonákat, akik az úgynevezett biztonsági kerítés Beit-Lakja település körül épülő szakaszát őrizték a ciszjordániai Rámalláh közelében. A katonák ezután lőttek a palesztinokra

Szándékos bűncselekmény” következményének minősítette a Palesztin Hatóság csütörtökön két palesztin fiatal halálát, akik izraeli katonák golyóitól vesztették életüket előző este.

Szemtanúk szerint a fiatalok egy tüntető csoport tagjaiként kövekkel dobáltak meg izraeli katonákat, akik az úgynevezett biztonsági kerítés Beit-Lakja település körül épülő szakaszát őrizték a ciszjordániai Rámalláh közelében, a katonák ezután lőttek a palesztinokra.

Izraeli katonai forrás szerint vizsgálat indult az ügyben, és annak lezárultáig az egység parancsnokát felfüggesztették a szolgálatból.

Egy palesztin hivatalos szóvivő szerint ez a szándékos bűncselekmény, a két beit-lakjai fiatal megölése kísérlet a tűzszünet elszabotálására és palesztin ellenlépések kiprovokálására. A két fiatal csütörtöki temetésén mintegy háromezren vettek részt, bosszút ígérő és az Izraellel kötött tűzszünetet elítélő kiáltások közepette.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.