Forrás: MNO

Süddeutsche Zeitung (sueddeutsche.de) – A „kapitalizmusvitában” a hang radikálisabbá vált. A müncheni történész Michael Wolffsohn azt állította, hogy Franz Müntefering, az SPD elnöke ugyanúgy hecceli a vállalkozókat, mint ahogyan azt nemzetiszocialisták tették a zsidókkal. A Rheinischen Postban Wolffsohn azt vetette az SPD elnökének a szemére, hogy állatokhoz hasonlította a vállalkozókat – írja a baloldali napilap „Ma sáskák, egykor zsidódisznó” című tudósításában.

Müntefering csapásnak nevezte a vállalkozókat, „már pedig azok kiirtandók”. Majd a müncheni Bundeswehr egyetem professzor úgy folytatja: Őket ma „csapásnak””sáskának”, egykor „patkánynak”, „zsidódisznóknak” nevezték”.

Wolffsohn döbbenten állapította meg, hogy „a legnagyobb németországi kormánypártban feketelistákat állítanak össze állítólagosan hiperkapitalista cégekről. E cégek közül legalább kettő „zsidó cég”, illetve zsidó nevet visel.

Müntefering április közepén robbantotta ki az úgy nevezett „kapitalizmusvitát”, amikor nemzetközi befektetőket, akik vállalatokat vásárolnak fel, hogy a céget feldarabolják, majd ismét piacra dobják, a „sáskákhoz” hasonlította.

A történész Wolffsohn tavaly májusban már a média érdeklődés középpontjába került, amikor úgy nyilatkozott, a foglyok kínzását bizonyos körülmények között elfogadhatónak tartja.

Comments are closed.