Forrás: HVG

A Cinema City International (CCI) csoport bejelentette, hogy április elsejével Magyarországon is belép a filmforgalmazói piacra, Fórum Hungary Filmforgalmazó Kft. néven – áll a cég sajtóközleményében.

A Cinema City International (CCI), Közép-Európa és Izrael piacvezető mozihálózat-tulajdonosának lányvállalata, a magyarországi filmforgalmazói piac új belépőjeként kezdte meg működését Fórum Hungary Filmforgalmazó Kft. néven. Az első, hazánkban általuk piacra kerülő filmet, a Mr. és Mrs. Smith-t nemzetközileg a Revolutionary Releasing forgalmazza. A Fórum Hungary és a Revolutionary Releasing hosszú távra szóló megállapodást kötött – írja a cég sajtóközleményében.

A Cinema City International Közép-Európa és Izrael piacvezető mozihálózat-tulajdonosa, a térségekben 54 helyszínen 398 teremmel van jelen, ebből Magyarországon 13 mozit üzemeltet. A mozihálózat üzemeltetésén túl a Cinema City International tulajdonában lévő Fórum filmforgalmazói hálózat Izraelben, Lengyelországban, és április elsejétől Magyarországon is aktív.

Az Angelina Jolie és Brad Pitt főszereplésével forgatott Mrs. és Mrs. Smith lesz az első olyan film a Fórum Hungary kínálatában, melynek nemzetközi jogaival a Revolutionary Releasing rendelkezik. 

 

Mooky Greidinger, a CCI csoport elnök-vezérigazgatója elmondta: “Magyarország nagyon fontos piac számunkra, hiszen ez volt az első ország, ahol közép-európai tevékenységünket elindítottuk.”

hvg.hu

Comments are closed.