Forrás: Hírtv

Elhalasztották az ítélethozatalt a Bácsfi Diána ellen garázdaság miatt indított eljárás keddi tárgyalásán – jelenti a HavariaPress. A rendőrség még szombaton vette őrizetbe a Magyar Jövő Csoport vezetőjét, miután egy, a Citadellánál tartott rendezvényen karlendítéssel és „Éljen Szálasi!” felkiáltással üdvözölte húszfős, hungaristákból álló hallgatóságát.

Az eseményt előre bejelentették, ezért a rendőrség biztosította helyszínt, de közölték Bácsfival, hogy amennyiben bármilyen szabálytalanságot észlelnek, intézkedni fognak.

A hungarista csoport vezetőjét végül a „Nyilas Majális” elnevezésű rendezvény végét követően állították elő a rendőrök, miután az esemény zárásaként karlendítéssel köszönt el a résztvevőktől. Az egyenruhások a fiatal nőt őrizetbe vették, és eljárást kezdeményeztek ellene, garázdaság miatt. A keddi tárgyaláson megjelent Bácsfit a bíróság meghallgatta, ám az ügyben a mai napon mégsem született ítélet, mert a bírák meg szeretnék vizsgálni a Bácsfiról korábban készült elmeszakértői jelentést. Ítéletet ezért csak az orvosszakértői vélemény vizsgálata után várható.

Comments are closed.