A GÓLEM a budapesti zsidó színház évadzáró előadása a Merlin Szinház kamaratermében május 5-én, csütörtökön, 19:30-kor.

GÓLEM a budapesti zsidó színház

tel.: +36 20 204 3426, e-mail: [email protected]

Zsidó színház? Mi is az pontosan? Mindenki zsidó aki csinálja? Nem! Csak zsidók értik meg az előadást? Nem! Zsidókról szólnak a darabok? Nem! Esetleg héberül van az előadás? Neeeeem!

Akkor mitől válik zsidóvá egy színház? Azt szeretnénk ha erre mindenki magától jönne rá, hiszen maga a zsidó szó hallatán sem jut mindenkinek ugyanaz az eszébe. Egyet megígérhetünk, darabjaink kapcsolódnak valamilyen módon Izraelhez, a judaizmushoz vagy a zsidó néphez és mégsem fog a nagyérdemű imasálas, kaftános imádkozó haszidokat, vagy marcona katonákat, esetleg haláltáborokat látni a színpadon. Most.

Egy biztos. Mi nem csak egy közösséghez szólunk, hanem mindenkihez, aki szereti a színpad illatát, a lámpák pattogását és a színészek élő játékának varázsát. Egyszóval a színházat!

Az előadás

A „Bennünk lévő csodálatos nő”-ben a férfiak és a nők közötti együtt(nem)élés örökös hadszíntér mind a két fél számára. A mindennapos csaták, kisebb-nagyobb ütközetek sora soha nem ér véget. A harcmezőn a férfiak és a nők seregei minden reggel felsorakoznak és csatába indulnak hogy meghódítsák, leigázzák, és uralmuk alatt tartsák a másik felet.

Comments are closed.