Forrás: Index

Hírlap BelföldKülföldTechGazdaságBulvárVéleménySportKultKeresésFórumokLevelezésTár.hu

Hotel, Biztosítás, Cinematrix, Utazás, Érettségi, Totalcar, Larkinor, T. Homár, Chat, Velvet, 24óra, Prohardver, Karrier, Lakás

hirdetés

Cikkekccikkek

KritikákHírekCikkekFilmpremierekDVD-premierekToplistaGalériaTitanic filmfesztivalJáték

Keresés

Filmek közt Személyek közt Cikkek közt Teljes filmadatbázisť

A Ryan közlegény megmentését és a Schindler listáját jegyző Steven Spielberg hamarosan megkezdi Vengeance (Bosszú) című legújabb egészestés filmjének munkálatait Budapesten – értesült a Népszabadság.

A történet az 1972-es müncheni olimpián az izraeli sportolók ellen elkövetett merényletek után játszódik, amikor egy Moszad ügynök – a Trója Hektoraként ismertté vált Eric Bana szereplésével – a palesztin terroristák keresésére indul. A másik főszerepet az Elizabethben és a Sorstalanságban is látható Daniel Craig alakítja majd, akiről április elején szivárogtatták ki a hírt, hogy James Bond tíz éves megformálására kapott ajánlatot.

A filmet a Universal Studio finanszírozza, a kamerák mögött pedig Spielberg egyik kedvenc kollégája, a kétszeres Oscar-díjas lengyel Janusz Kaminski áll majd. A hivatalos bemutatót az idei év karácsonyára tervezik majd.

Spielberg az év további részét sem tölti majd tétlenül, az Internet Movie DataBase szerint a rendező jelenleg tizenegy projektre szerződött le, ebből öt még az idén elkészül, négyet jövőre forgat a rendező, kettő munkálatai pedig a 2007-es esztendőben kezdődnek majd.

Michael York már bosszút állt

A Vengeance (Bosszú) című, 2006-ra ígért mozi az 1972-es müncheni nyári olimpia tragikus eseményeit idézi fel. A játékok alatt palesztin fegyveresek az olimpiai faluban meggyilkoltak két izraeli sportolót és túszul ejtettek kilencet. A német rendőrség a túszok kiszabadítására tett kísérlete nem járt sikerrel és mind a kilenc túsz életét vesztette.

A nyolc palesztin terroristából ötöt agyonlőttek a rendőrök, hármat foglyul ejtettek, de alig egy hónap múlva szabadon engedték őket, amikor társaik eltérítettek egy Lufthansa gépet és a szabadon bocsátásukat követelték a német kormánytól. Az izraeliek ezután egy képzett brigádot indítottak útnak, hogy nyomozza ki a gyilkosok búvóhelyét és bosszulja meg a müncheni vérengzést.

1984-ben George Jonas Bosszú címmel megírta a túszejtés és az utána következő hajtóvadászat történetét. A könyvből két évvel később tévéfilm készült Gedeon pallosai címmel, Michael York főszereplésével – elképzelhető, hogy Tony Kushner és Eric Roth, a Vengeance forgatókönyvírói is merítenek majd a nagysikerű regényből.

Comments are closed.